Nebati dövizi gündeminden çıkardı

Nebati dövizi gündeminden çıkardı
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati MÜSİAD Genişletilmiş Başkanlar toplantısında konuştu. Bakan, Türk Lirasını güçlendirecek tüm enstrümanları sunduklarını, kurdaki köpüğün tersine çevrildiğini söyledi. Nebati,...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati MÜSİAD Genişletilmiş Başkanlar toplantısında konuştu. Bakan, Türk Lirasını güçlendirecek tüm enstrümanları sunduklarını, kurdaki köpüğün tersine çevrildiğini söyledi. Nebati, “Kur artık tartışılır olmaktan çıktı. Serbest piyasa koşulları altında döviz kurları dengeye kavuştu, artık gündemimizden çıkarıyoruz” dedi. Bakan, kurdaki ataklardan kaynaklı yüksek fiyatlarla mücadele edeceklerini ifade etti.

Önemli tedbirler paketini ortama koyduklarını kaydeden Nebati, şunları söyledi:
“Hızlıca gerekli adımları attık, ‘Ortodoks davranmıyorsunuz’ diyenlere TL’yi güçlendirecek enstrümanların tamamını sunduk. Bundan sonra yapılacak şey ekonomi politikalarını dikkatlice takip etmek ve enstrümanları kendinize uygun şekilde kullanma dönemi. Bu ülkenin gelenekleri, görenekleri, toplumsal dayanışması, iç dinamikleri, kültürel bakışları gibi her şey dünyanın küresel olduğunun anlaşıldığı bu dönemde bize bir kazanım sağlıyor. Birilerinin bize öğrettiği kuralların dışına çıkıyoruz.“

“RAHAT OLUN”
Bakan Nebati, 2022’nin tarihi rekorların kırıldığı, yeni ekonomik modelin tamamen uygulanabilir olduğu ve bu yılın daha istikrarlı, Türkiye’nin kazanımlarının en yüksek olduğu yıllardan birisi olacağını belirterek, şöyle devam etti:
“Cari fazla ve büyüme. Hep birlikte bunları yaşayıp bunu da içselleştireceğiz. Biz Ortodoks politikaları bir tarafa koyduk. Artık heterodoks politikalar var. Ama bunu yaparken de seçici olmayı, ülkenin gerçeklerine, iç dinamiklerine, uluslararası konjonktürün gereklerine uygun bir şekilde maliye ve para politikalarını birlikte yürüterek her türlü tedbiri almak ve özellikle bütçe disiplininden taviz vermemek koşuluyla yolumuza devam edeceğiz. Bu dönem, herkesin kazandığı, ülke paylaşımlarının en müreffeh toplum seviyesinde gerçekleştirildiği ve önünü gören, hesabını kitabını yapan bir dönem olacak. Rahat olun.”