Nebati kapak peşinde

Nebati kapak peşinde
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Diyarbakır'da iş dünyası toplantısında söylemiyle şaşırtan bir açıklama yaptı. Ekonomi modeli ve ekonomi yönetimine yönelik eleştirilere hayli kızgın olduğu anlaşılan Bakan Nebati,...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Diyarbakır'da iş dünyası toplantısında söylemiyle şaşırtan bir açıklama yaptı. Ekonomi modeli ve ekonomi yönetimine yönelik eleştirilere hayli kızgın olduğu anlaşılan Bakan Nebati, 2020 yılının nisan ayına göre Türkiye'de 5 milyon yeni istihdam sağlandığı bilgisini paylaşırken, “Bu bir rekordur. Neye göre? Şom ağızlılara göre; öleceğiz, biteceğiz diyenlere bir kapaktır bu aslında” dedi.

Nebati, BDDK'nın 15 milyon lira üzerinde döviz mevduatı olan şirketlere kredi sınırlaması kararına ilişkin "sermaye kontrolü" eleştirileri için de “Türkiye serbest piyasadan asla taviz vermeyen bir ülke. Bu ülke en doğru şekilde 20 yıldır nasıl yönetildiyse bundan sonra da yönetilmeye devam edecek. Türkiye ekonomi modeline uyum sağlayın” derken, kredilerin dövize gidişine izin verilmeyeceğini belirtti.