Nebati kendisini tevil etti

Nebati kendisini tevil etti
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AK Parti’nin hafta sonundaki 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’ndaki sunumda dövize endeksli mevduat sistemi için dikkat çeken sözler söyledi. Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi’nin...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AK Parti’nin hafta sonundaki 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’ndaki sunumda dövize endeksli mevduat sistemi için dikkat çeken sözler söyledi. Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi’nin aktardığına göre dövize endeksli mevduat sistemiyle doları frenlediklerini savunan Nebati, “Diğer yandan üretimi ve enflasyonla birlikte büyümeyi tercih ettik. Yoksa enflasyonu düşürmek için çok sert tedbirler alabilirdik, yüksek faiz artışı yapabilirdik. Bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyorlar. Çarklar dönüyor” dedi.

2023 sonu için enflasyon hedefinin yüzde 19,9 olduğunu söyleyen Nebati, “Biz bir yol ayrımına gittik” ifadelerini kullandı.

Bakan Nebati'nin sözlerinden sonra kıyamet koptu. Bunun üzerine sözlerini tevil eden Nebati, “Ekonomi politikalarımızın tasarlanma aşamasında asla göz ardı etmediğimiz temel konulardan biri de dar ve sabit gelirlilerin refah seviyesini yükseltmektir” açıklamasını yaptı.

Nebati daha önce 2023 başına kadar enflasyonun gerileyeceğini, hazirandaki seçime de tek haneli enflasyon ile girileceğini söylemişti.