Nebati, Kılıçdaroğlu'na çok içerlemiş!

Nebati, Kılıçdaroğlu'na çok içerlemiş!
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı bir toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslendi, “2022’de Türkiye’nin başarısı karşısında şöyle bir şapkanı çıkar, 'Recep Tayyip Erdoğan haklı...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı bir toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslendi, “2022’de Türkiye’nin başarısı karşısında şöyle bir şapkanı çıkar, 'Recep Tayyip Erdoğan haklı çıktı' de, gerçekleri kabul et” çağrısı yaptı. Tek problemlerinin enflasyon olduğunu söyleyen Nebati, "O da son iki aydır düşüş eğiliminde ve bu düşüş eğilimi devam edecektir. Ayrıca iş dünyamız da enflasyonla mücadelemize fiyat sabitleme kararlarıyla destek oluyor" dedi.

Aralık 2021’den beri AKP lideri Erdoğan’ın faiz indirme ısrarıyla Türkiye’de büyük çoğunluk fakirleşti. Yüksek enflasyon karşısında bütün Batı dünyası faiz artırıp enflasyonu geriletmeye başlarken faiz indirmeyi tercih eden Türkiye’de resmi verilere göre bile Avrupa ve ABD’nin 10 katına yakın yüksek enflasyon var. TL hiç olmadığı kadar değersizleşti, döviz kurları ve cari açık tarihi zirvelerde… Finansmanına erişim zorlaştı. İktidar esnaf ve üreticiye baskı yaparak fiyatları dondurmaya çalışıyor. Nebati, kur korumalı mevduat ile “liralaşma”ya yönelim olduğunu söylese de dövize endeksli KKM nedeniyle “dolarizasyon” daha da artmış durumda ve yıl sonuna kadar uzatılan KKM’de de beklenen getiri olmadığı için gerileme eğilimi başladı. KKM, müteahhit garantileri ve faiz ödemeleri, çiftçi ve esnafa destek ödemeleri ile yatırım bütçelerini çoktan aşmış durumda.