Nebati Türkiye Yüzyılı vizyonundan halen memnun

Son Güncellenme Tarihi: Mart 24, 2023 / 11:29

Hazine ve Maliye Bakan Nurettin Nebati, yaşanan elim afetler sonrasında da Türkiye Yüzyılı vizyonundan asla vazgeçmediklerini belirterek, “Türkiye Ekonomi Modeli’mizle ülkemizin kalkınması, insanımızın refah düzeyinin artırılması için kararlılıkla yol alıyoruz,” dedi. Nebati, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, salgının, savaşın, iklim, gıda ve enerji krizlerinin adeta kol kola girdiği, her geçen gün jeopolitik gerilimlerin küresel resesyon beklentilerini beslemeye devam ettiği bir süreçte Türkiye’nin, bu küresel riskleri bertaraf etmenin yanı sıra yeni koşulların getirdiği yepyeni fırsatlara da odaklandığını belirtti.

Türkiye Ekonomi Modeli’nin, küresel ekonomide dönüşümler yaşanırken, Türkiye’yi geleceğe yön veren ilk 10 ekonomiden biri haline getirmek, katma değerli üretim gücünü tahkim edip orta gelir tuzağını aşmak için doğru zamanda atılmış isabetli bir adım olduğunu vurgulayan Nebati, şunları kaydetti: “Türkiye Ekonomi Modeli, küresel ezberlerin bozulduğu bir süreçte, Sayın Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde, ülkemizin yine ezberleri bozarak ve miadı dolmuş acı ilaçları bir kenara koyarak, Türkiye Yüzyılı vizyonumuza doğru çizdiği kendi rotasıdır. Bu rotanın güzergahı yatırımdan geçiyor. Yepyeni iş ve istihdam fırsatlarından, yüksek teknolojili, katma değerli üretimden ve artan ihracattan geçiyor. Bu rotanın güzergahı kapsayıcı, güçlü, sürdürülebilir ve dengeli büyümeden, cari fazla veren bir ekonomiden geçiyor.”

ÜLKEYİ YENİ ZİRVELERE TAŞIDIK
Nebati, yeni yatırımlarla üretim artışının istihdamda da ülkeyi yeni zirvelere taşıdığını dile getirerek, salgın dönemine göre 6,8 milyon insan istihdama katılırken bu yılın ocak ayında 31,8 milyon kişiyle istihdamda tarihi yüksek seviyenin yakalandığını belirtti. Nebati, “Ülkemizde yaşadığımız elim afetler sonrasında da Türkiye Yüzyılı vizyonumuzdan asla vazgeçmiyor, Türkiye Ekonomi Modeli’mizle ülkemizin kalkınması, insanımızın refah düzeyinin artırılması için kararlılıkla yol alıyoruz,” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top