NEBATİ’DEN DEĞİL MİLLETTEN ÇIKIYOR

NEBATİ’DEN DEĞİL MİLLETTEN ÇIKIYOR
Yılın ilk kabine toplantısının ardından AKP lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan, “EYT’li olarak bilinen vatandaşlarımızın sorunlarını çözüme kavuşturacak çalışmayı yakında meclisimize getiriyoruz” dedi. Otoyol ve köprü...

Yılın ilk kabine toplantısının ardından AKP lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan, “EYT’li olarak bilinen vatandaşlarımızın sorunlarını çözüme kavuşturacak çalışmayı yakında meclisimize getiriyoruz” dedi. Otoyol ve köprü ücretlerine 2023’te zam yapılmayacağını “müjde” olarak duyuran Erdoğan, Bakan Nebati’ye “Nureddin senden para gitmeyecek” diyerek seslendi. Köprü ve otoyollar için müteahhitlere verilen milyarlarca liralık garantiler bütçedeki en önemli giderler arasında ve milletten toplanan vergilerle karşılanıyor.

YÜZDE 25 İÇİNE SİNMEMİŞ, O YÜZDEN 5 PUAN ARTIRMIŞ
Erdoğan, memur ve emeklilere maaş zammını yüzde 25’ten ertesi gün yüzde 30’a çıkarmasını da “Yüzde 25 olarak yaptığımız zam oranımız içimize sinmedi, grup toplantımızda memur ve emekli zam oranını yüzde 30’a yükselttiğimizi duyurduk” sözleriyle açıkladı.

Milletin sırtına milyarlarca liralık yük getiren köprü-otoyol-hastanelere verilen garantilere rağmen Erdoğan o projeler için “Milli gelirimize yaklaşık, Osman Gazi Köprüsü’nün 10 milyar dolar, İzmir Otoyolu’nun 29 milyar dolar, Yavuz Selim Köprüsü’nün 5 milyar dolar, Avrasya Tüneli’nin 7 milyar, İstanbul Havalimanı’nın 8 milyar dolar katkısı olmuştur. Kamu-Özel yatırımlarla, gelecek sene denge sağlanacak” iddiasında bulundu.

Otoyol ve köprülerin 2023'teki faturası 55,4 milyar TL

Otoyol ve köprü ücretlerine 2023'te zam yapılmayacağını duyuran AKP lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Nebati'ye "Nureddin senden para gitmeyecek" dedi ama Karar gazetesi yazarı Prof. Dr. Uğur Emek, sosyal medya hesabından milletin cebinden ne kadar para gideceğini hesapladı. Prof. Dr. Emek, şu paylaşımı yaptı: "Seçim nedeniyle 2021 Temmuzundan beri gişede zam yapılmıyor. Ancak sözleşme zammı yapılıyor ve aradaki fark katkı payı olarak ödeniyor. 2023’te 4 projede 21 mlyr TL katkı payı ödenecek. Bakanlık 2023 ödeneği 55,4 mlyr TL. Zam yapılmayınca bu çok daha artacak.”