Nebati’den fakirlik itirafı: ‘Sosyal güvenlik ihtiyacı arttı’

Nebati’den fakirlik itirafı: ‘Sosyal güvenlik ihtiyacı arttı’
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Bireysel Emeklilik sistemine teşviklerin artırılacağını açıklarken kullandığı sözlerle Türkiye’de fakirliğin de arttığını kabul etmiş oldu. Ekonomik krizle birlikte sosyal yardımlara...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Bireysel Emeklilik sistemine teşviklerin artırılacağını açıklarken kullandığı sözlerle Türkiye’de fakirliğin de arttığını kabul etmiş oldu. Ekonomik krizle birlikte sosyal yardımlara duyulan ihtiyacın arttığını itiraf eden Nebati, BES’e olan devlet katkı payının arttığını hatırlattı, bireysel tasarrufların artması gerektiğini de söyledi.

Ancak Bakan Nebati, açlık sınırında yaşayan, sosyal yardıma muhtaç hale gelen hanelerin sayısı artarken Türkiye’de nasıl bireysel tasarruf yapılabileceğine pek açıklama getirmedi. “Yüzyılın projesi” diye sunulan sosyal konut projelerine asgari ücretlilerin başvurabilmesi için Bakan Kurum da “Fazla mesai yapsınlar ve yakınlarından borç alsınlar” tavsiyesinde bulunmuştu.

Bakan Nebati, 18 yaş altı çocukların ve gençlerin birikim yapabilmesini sağlayan yeni düzenlemenin BES’e olan ilgiyi artırdığını belirtti, “1 yıl gibi kısa bir sürede yaklaşık 500 bin çocuk ve gencimiz sisteme dahil oldu; 2 milyar TL’lik fon birikimine ulaşıldı” bilgisini paylaştı.

17 Ekim 2022 tarihi itibarıyla, BES’te 14,3 milyon katılımcıya ve 362 milyar TL’lik fon büyüklüğüne ulaşıldı.