Nebati’ye göre ekonomi doğru yolda

Nebati’ye göre ekonomi doğru yolda
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, LCWaikiki’nin Yalova’daki lojistik merkezinin açılışında konuştu. Nebati, iş insanlarına ’kendinize güvenin’ çağrısı yaptı. Nebati, “İyi yoldayız, doğru yoldayız, güçlü...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, LCWaikiki’nin Yalova’daki lojistik merkezinin açılışında konuştu. Nebati, iş insanlarına ’kendinize güvenin’ çağrısı yaptı. Nebati, “İyi yoldayız, doğru yoldayız, güçlü bir şekilde gidiyoruz. Söylediklerimiz birileri tarafından manipüle edilebilir. Ama siz bizi anlıyorsunuz, biz sizi anlıyoruz. Dünya da anlayacaktır.” dedi. Bakan Nebati, milletin ekonomi tetikçilerine de asla prim vermeyeceğini, Türk milletinin kumpaslara ve kirli darbe girişimine geçit vermediğini söyledi.

Bakan Nebati, Amerika Birleşik Devletleri’nin teknik olarak resesyonda olduğunu, Batı ülkelerindeki faiz artırımının tüm dünyayı resesyon ve uzun süreli durgunluğa ittiğini belirtirken Türkiye ekonomi modelinin de dünyaya örnek teşkil edeceğini savundu.

Ancak bu politika uygulamaya başlandığından beri 16 aydır, enflasyon, döviz kurları, cari açık, dış ticaret açığı rekorlar kırarak yükseliyor. Merkez Bankası net rezervleri swap (dostların verdiği borçlar) hariç eksi 53 milyar dolar seviyesinde. Açlık sınırı 7 bin 500 liraya dayandı, yoksulluk sınırı 23 bin 500 lirayı geçti. AKP lideri Erdoğan “Hedef ilk 10” diyor ama G20’deki Türkiye, ekonomik büyüklük olarak 21’inci sıraya düştü, IMF verilerine göre bu yıl bittiğinde daha da aşağıya düşecek.