Neden hidroksikloran

Neden hidroksikloran
Almanya’nın Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısını kaldırmamasıyla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Alman basınında yer alan haberlere göre; Berlin yönetimi, Türkiye’de korona tedavisinde sıtma ilacının kullanılması...

Almanya’nın Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısını kaldırmamasıyla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Alman basınında yer alan haberlere göre; Berlin yönetimi, Türkiye’de korona tedavisinde sıtma ilacının kullanılması nedeniyle seyahat uyarısını kaldırmıyor.
Almanya Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırılan haberlere göre, Türkiye’ye seyahat uyarısının kaldırılması için korona tedavisinde etken maddesi hidroksiklorokin olan ilaçların kullanılmasından vazgeçilmesi. Haberde, Alman turistlerin Türkiye’de KOVID-19’a yakalanmaları halinde sıtma ilacı ile tedavi edilmeleri ihtimalinin Berlin’de rahatsızlık yarattığına işaret edildi.
TÜRKİYE DOĞRULADI
Türkiye Turizm Bakanlığı da iddiaların doğru olup olmadığı konusunda DW Türkçe’nin sorularını yanıtladı. Turizm Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkili, Türkiye ve Almanya arasındaki görüşmelerde hidroksiklorokin tartışmasının gündeme geldiğini doğruladı.
RİSKLİ BÖLGE
OLARAK GÖRÜLÜYOR
Spiegel’in haberine göre, Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın seyahat uyarısını kaldırılmamasının bir diğer nedeni de Robert Koch Enstitüsü’nün Türkiye’yi riskli bölgeler arasında göstermesi. Almanya’da koronavirüs salgınında tek yetkili kurum olan Robert Koch Enstitüsü bu sınıflamayı enfeksiyon sayılarını temel alarak yapıyor. Buna göre, Türkiye’de bir hafta içinde 100 bin kişi arasında koronavirüs testi pozitif çıkanların sayısının 50’den fazla olması risk olarak değerlendiriliyor.