Nefflix’in Türkiye’ye veda mesajı sahte çıktı

Nefflix’in Türkiye’ye veda mesajı sahte çıktı
Netflix Türkiye temsilciliğinin Twitter hesabından paylaşıldığı izlenimi veren bir veda mesajı, sosyal medyayı karıştırdı.Söz konusu "veda" mesajı, Netflix Türkiye hesabından paylaşılmış gibi gösterildi. "Sevgili dostlar,...

Netflix Türkiye temsilciliğinin Twitter hesabından paylaşıldığı izlenimi veren bir veda mesajı, sosyal medyayı karıştırdı.

Söz konusu "veda" mesajı, Netflix Türkiye hesabından paylaşılmış gibi gösterildi. "Sevgili dostlar, maalesef ki bu bir veda tweetidir. Yaşanılan bazı problemlerden Netflix yönetimi Türkiye altyapısını kapatma kararı aldı” denilen mesajda, “1 Ağustos 2020'den itibaren yollarımızı ayırmak durumundayız. Bugüne kadar bizi yalnız bırakmayan herkese sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Hükümetle süren pazarlıklar ve Türkiye’den çekileceği iddiaları konuşulurken gelen mesaj sosyal medyayı karıştırdı. Netflix’in çekilme kararına tepki mesajları yağdı. Söz konusu mesaj Twitter'da gündem olurken, TT listesine giren #NetflixTurkiye hastagında on binlerce mesajın paylaşılması dikkat çekti.

Şarkıcı Demet Akalın da sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak, "Netflix karantinada ruhumuzu kurtardı! İstemeyen satın alıp seyretmez, bu biraz fazla olmadı mı? Onca kadına şiddet yasası beklerken! Olmadı!!! #NetflixTurkiye biz şimdi nereden girip seyredeceğiz" diye yazdı.

Ancak kısa sürede veda mesajının gerçek olmadığı anlaşıldı. Netflix’in Türkiye temsilciliğinin resmi Twitter hesabında söz konusu mesaj bulunmazken Netflix yetkilileri konuyla ilgili bir açıklama yapmaktan kaçındı.