Neler olacak

Neler olacak
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, organize suç örgütü kurmak suçlamasıyla aranan ve yurtdışında bulunan Sedat Peker’in YouTube’da yayınladığı videolarda dile getirdiği iddialarla ilgili olarak ilk kez konuştu. Erdoğan, Peker’in...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, organize suç örgütü kurmak suçlamasıyla aranan ve yurtdışında bulunan Sedat Peker’in YouTube’da yayınladığı videolarda dile getirdiği iddialarla ilgili olarak ilk kez konuştu. Erdoğan, Peker’in adını vermeden onun suçladığı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya destek verdi, “İçişleri Bakanımızın yanında olduk, yanındayız ve yanında olacağız” dedi.
Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e Rize’de “ders verildiğini” söyledi, “Daha neler olacak neler” dedi. Bu sözler, muhalefetin tepkisini çekti.
AK Parti Meclis Grup Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, Peker’in iddialarının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve eski Başbakan Binali Yıldırım’a destek verdi.
İÇİŞLERİ BAKANIMIZIN YANINDA OLDUK
Peker’in iddiaları ile ilgili olarak “Bu tezgahı da Allah’ın izniyle bozacağız” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Terör örgütleri ile mücadele eden İçişleri Bakanımızın yanında olduk, yanındayız ve yanında olacağız. Hedefin büyük ve güçlü Türkiye inşası olduğunu anlamak için kullanılan araçlara ve kullananların suretlerine bakmak yeterlidir. Binali Yıldırım arkadaşımızın da oğlu üzerinden hedef alınması asıl niyeti gösteren bir başka işarettir. Şimdiye kadar şahsımız ve çalışma arkadaşlarımız üzerinden yapılan herhangi bir saldırıya nasıl eyvallah demediysek bundan sonra da demeyeceğiz.”
DUA ET Kİ ÇOK İLERİ GİTMEDEN DERS VERDİLER
Erdoğan konuşmasında Akşener’i eleştirerek, “Gelin hanım Netanyahu’nun yanına koyuyor ardından da Rize’ye gidiyor. Gelin hanıma gayet güzel ders veriliyor. Yine dua et ki gelin hanıma çok ileriye gitmeden ders verdiler. Bu da Rizelinin edebini adabını gösterir” dedi ve ekledi:
“İkizdere yetmedi, Çayeli’ne gittin, orada da gerekeni yaptılar. Sonra Trabzon’a gitti, ortalarda görünmeden uçağa bindin döndün. Daha neler olacak neler… Bunlar iyi günler.”
EMRİNDEYİZ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Erdoğan’ın kendisine verdiği desteğin ardından şu mesajı paylaştı:
“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın emrinde olduk, emrindeyiz, emrinde olacağız…”
ER MEYDANINA GEL, MİLLETTEN KORKULMAZ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Erdoğan’ın Akşener ile ilgili sözlerine tepki gösterdi, erken seçim çağrısını yineledi. Kılıçdaroğlu “Erdoğan binlerce trolünden umudunu kaybetmiş olacak ki, kendi de trol gibi konuşmaya başlamış. Mafya ağzı ile ‘bunlar daha iyi günler’ demiş. Geç bunları kardeşim geç. Er meydanına gel, milletten korkulmaz” dedi.
BANA TÜRKİYE’NİN HİÇBİR YERİNDE ZARAR GELMEZ
Kılıçdaroğlu’ndan sonra Akşener de sosyal medya hesabından Erdoğan’ın sözleriyle ilgili açıklama yaptı. “İşte biz, tam olarak da bu nedenle İYİleştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem diyoruz” mesajını paylaşan Akşener, “Rizeli kardeşlerimi zan altında bırakmalarına asla izin vermem. Hiç merak etmeyin, bana Türkiye’nin hiçbir yerinde zarar gelmez” sözlerini sarf etti.
TİP Genel Başkanı Erkan Baş da “Akşener’le dünya görüşümüz tümüyle farklı ama iktidarın eril ve mafyatik söylemlerin hedefi olması kabul edilemez» ifadeleriyle Erdoğan’a tepki gösterdi.
ÇOK AÇIK BİR TEHDİT YAPILMIŞTIR BUGÜN
HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Akşener’e yönelik sözlerine ilişkin “Toplumsal ve siyasal muhalefete yönelik şiddet ve linç girişimlerine yönelik tamamının müsebbibi bu ittifaktır. Cumhur İttifakı’dır. Çok açık bir tehdit yapılmıştır bugün” dedi.
Oluç, demokratik siyasetin hedefe konulduğunu, Cumhurbaşkanı’nın Rize’deki linç girişimini savunduğunu ifade ederek, “Bu mu yani, yani iktidar ortakları muhalefete diyor ki ‘sizi hiçbir yerde konuşturmayacağız, sizi hiçbir yerde çalıştırmayacağız işte bu koşullarda seçimlere gideceğiz’ diyor” diye konuştu.