Netenyahu sahtekarlıktan ve rüşvetten mahkemede

Netenyahu sahtekarlıktan ve rüşvetten mahkemede
Adi suçlarla suçlanan İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun bugün bölgesel Yeruşalayim Mahkemesi’ne çıkması bekliyor. Bu gelişme ülke tarihinde bir ilk. Netenyahu suçlamaları kabul etmiyor zira kabul ettiği takdirde suçlamalar...

Adi suçlarla suçlanan İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun bugün bölgesel Yeruşalayim Mahkemesi’ne çıkması bekliyor. Bu gelişme ülke tarihinde bir ilk. Netenyahu suçlamaları kabul etmiyor zira kabul ettiği takdirde suçlamalar kesinleşecek ve mahkeme cezayı karara bağlayacak.
Oda TV’den Rafael Sadi’nin aktardığına göre geçen sene Ekim ayında, Başbakanın dinlenildi. Soruşturma kapsamında suçlananlara isnat edilen suçlar alındı. Kasım ayında da başbakanın rüşvet, sahtekarlık ve emniyeti suistimal ile suçlanmasına karar verildi. Netanyahu ise karara şiddetle tepki vererek, “Hayatımı İsrail Devleti’ne adadım. Bu ülke için savaştım, onun için yaralandım, ülkem için uluslararası zirvelerde ve burada bir dünya gücü olabilmemiz için uğraşıyorum ve ben elde ettiğimiz sonuçlardan ziyadesi ile memnunum” dedi.