Netflix çalışanları greve gidiyor

Son Güncellenme Tarihi: Ekim 20, 2021 / 14:44

Transfobik açıklamalara tepki gösteren bine yakın Netflix çalışanı, 20 Ekim’de sanal bir grev yapacak. Çalışanlar, şirkete gönderdiği talep listesinde nefret söylemi içeren içeriklerin kaldırılmasını da talep etti. 

Netflix’te yayınlanan, komedyen Dave Chappelle’in programı “Dave Chappelle: The Closer”da transfobik yorumların yer alması sosyal medyada tepki çekti. Netflix CEO’su Ted Sarandos’un komedyene destek vermesinin ardından bine yakın Netflix çalışanı 20 Ekim’de sanal bir grev yapacaklarını bildirdi. 

Netflix’in trans çalışan araştırma grubu da şirkete, platformdaki transfobik içeriğinin zarar verici olduğunu kabul ettiğine dair bir talep listesi gönderdi. The Verge ile paylaşılan bir mektupta çalışanlar, Netflix’in zararın sorumluluğunu üstlenmesi ve özellikle transfobik dil, kadın düşmanlığı, homofobi, nefret söylemi içeren içeriklerin kaldırılmasını talep etti. 

NE OLMUŞTU?
Netflix CEO’su Ted Sarandos, Dave Chappelle’in söylemlerini gündeme getiren Netflix çalışanlarına bir e-posta gönderdi. Çalışanlar, Sarandos’un Chapelle’e destek vermesinin ardından iş bırakma eylemine gitti. 

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top