New York Fed Başkanı: 2024’e kadar faiz inmez

New York Fed Başkanı: 2024’e kadar faiz inmez
New York Fed Başkanı John Williams, gelecek yıl faiz indirim yapılmayacağını belirtti. Bloomberg’in aktardığı habere göre, Williams, Fed faizlerine ilişkin “Benim görüşüm, faiz oranlarını bugünkü seviyesinden daha da...

New York Fed Başkanı John Williams, gelecek yıl faiz indirim yapılmayacağını belirtti. Bloomberg’in aktardığı habere göre, Williams, Fed faizlerine ilişkin “Benim görüşüm, faiz oranlarını bugünkü seviyesinden daha da yükseltmemiz gerekeceği yönünde” dedi ve ekledi: “Kısıtlayıcı politikaları bir süre uygulamamız gerektiğini düşünüyorum ve en azından 2023 boyunca uygulanmasını bekliyorum.”

John Williams, enflasyonun “çok yüksek” olduğunu yinelerken, yıl sonu enflasyonun yüzde 5 ila yüzde 5.5 arasında olmasını beklediğin aktardı. Williams’a göre ABD’de manşet enflasyon gelecek yılın sonunda yüzde 3 ila yüzde 3.5 seviyesinde olacak.

Willams, 2023 sonunda ABD ekonomisine dair yaptığı bir diğer projeksiyonda ise işsizliğin yüzde 4.5 - yüzde 5 seviyesine yükselmesini beklediğini paylaştı. ABD’de işsizlik yüzde 3.5 ile tarihi düşük seviyelere indikten sonra yüzde 3.7’ye yükselmişti.

New York Fed Başkanı, 12 Fed başkanı arasında faizlerin seviyesi hakkında daimi oy hakkına sahip olan tek kişi olduğu için Fed’in 2 numarası olarak görülüyor.