New York metrosunda saldırı

New York metrosunda saldırı
ABD Başkanı Joe Biden, “hayalet silahlara” yasak getirileceğini açıkladığı gün New York’ta bir metro istasyonunda yapılan silahlı saldırıda en az 16 kişinin yaralandığı bildirdi.Yerel basına göre olay, Brooklyn Sunset...

ABD Başkanı Joe Biden, “hayalet silahlara” yasak getirileceğini açıkladığı gün New York’ta bir metro istasyonunda yapılan silahlı saldırıda en az 16 kişinin yaralandığı bildirdi.

Yerel basına göre olay, Brooklyn Sunset Park bölgesinde 36’ncı Cadde metro istasyonunda sabah işe gidiş saatinde meydana geldi. New York itfaiye teşkilatından yapılan açıklamada ise toplam 16 yaralı olduğu, bunların 10’unun silahla yaralandığı, beşinin durumunun ciddi ancak stabil olduğunu belirtildi. Diğer yaralanmaların duman ve panik nedeniyle olduğu kaydedildi.

Emniyet Müdürü Keechant Sewell, silahlı saldırının şu an için terör saldırısı olarak değerlendirilmediğini belirtti. Sewell, şüphelinin eşgalini siyah erkek olarak verdi ve üzerinde yeşil inşaat yeleği ile gri renkte kapüşonlu kazak olduğunu belirtti. Polis, şehirde serbest dolaşan şüpheliyi ararken vatandaşlarla görgü tanıklarından yardım istedi.

Sewell, saldırının 36’ncı Cadde istasyonuna yaklaştığı sırada, metro treninin içinde başladığını, trenin içindeki bir kişinin gaz maskesi taktıktan sonra gaz bombası attığını, trenin içinin dumanla dolduğunu ve ateş açtığını belirtti. Sewell şüphelinin trenin kapısının açılmasıyla yolcuları platformda da kovaladığını aktardı. Emniyet Müdürü, saldırganın eylemi hangi motivasyonla yaptığına dair bilgi olmadığını belirtti.

New York Belediye Başkanı Eric Adams ise kentin tüm güvenlik güçleriyle soruşturmayı sürdürdüğünü, saldırıyı yapan kişinin halen bulunamadığını, halkın sakin olup, yetkililere güvenmesi gerektiğini belirtti. Adams geçtiğimiz günlerde COVID-19’a yakalandığı için izolasyondaydı, bu nedenle olay yerinde düzenlenen basın toplantısına katılamadı.