Newton’un ikramı!

Haftanın açılış maçında Gaziantep FK ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Sakatlıklar nedeniyle canı bir hayli sıkkın olan Bordo Mavililer bu maça da iki oyuncusundan yoksun çıktı. Kaleci Uğurcan Çakır ve Abdülkadir Parmak forma giyemedi. Pereira ve Ekuban haftalar sonra ilk 11’de yer aldı. Yeni transfer Diabate son 15 dakikada şans buldu.. Gaziantep FK galibiyet hasretini sonlandırmak, Trabzonspor ise bu sezon deplasman siftah yapmak için mücadele etti. İki taraf da umduğunu bulamadı.
Ev sahibi takım rakibi Trabzonspor’un gücünü bildiği için savunma ağırlıklı bir takımla sahaya çıktı. Teknik Direktör Sumudica oyun planını rakibini durdurmak üzerine kurdu. Bu plana rağmen Trabzonspor 20 dakika içinde Ekuban ile net gol pozisyonları buldu. İki pozisyonun birini golle sonuçlandırabilse rakibin oyun planını değiştirme fırsatını yakalayacaktı. Tam tersi ev sahibi takım moralman güçlendi.
İki takımda da yarım saat içinde beklenmedik sakatlıklar oldu. Gaziantep takımında Muhammet Demir 11.dakikada sakatlanarak yerini Souza’ya bıraktı. Trabzonspor’da ise 27.dakikada Edgar Le’nin yerine Campi girdi. Oyun temposu giderek yükselmesine rağmen gol sesi çıkmadı.
İkinci yarı iki takımının oyun mentalitesinde değişen fazla bir şey yoktu. Bordo mavili takım pozisyon üretmekte çok zorlandı. Hücum hattında Afobe, Nwakaeme, Ekuban ve Abdülkadir Ömür gibi golcü ayaklar topla çok buluşamadı. Nwakaeme eski formundan çok uzaktı. Adam eksiltemedi, adrese teslim paslar atamadı. Abdülkadir Ömür’ün ondan farkı yok. Afobe’yi 90 dakika boyunca topla buluşturamadılar. Buna rağmen şans golünü buldular. Beklenmedik anda taçtan gol geldi. Bu gol ders olarak gösterilmeli. Pereira taçtan eliyle orta yaptı, Campi kafa ile golü attı. Bir savunmanın nasıl uyuduğunun, konsantrasyonun nasıl kaybolduğunun en güzel örneğiydi.
Yenik duruma düşen Gaziantep bordo mavili kalede daha fazla görünmeye başladı. Kaybedecek bir şeyi olmayan kırmızı siyahlılar konuk takım kalesinde gol aramaya başladı. Newton öyle işler yaptı ki, rakibin ekmeğine adeta yağ sürdü. El frenini çekti. Takımını skoru koruma havasına sokan değişikliklere imza attı. Nwakaeme ve Ekuban’ı dışarı aldı. Bilal ve Diabate’yi sahaya sürdü. Bu hamleyi yapmak için iki oyuncunun sahadan sedye ile çıkması lazım! Öyle olmadığına göre bu neyin hamlesiydi! Newton yeni transfer hayranı. İki antremanla oyuncu oynatmaya çok meraklı. Kedi her zaman mama yemez, nitekim yemedi!
Flavio tam bir el bombası. Bu oyuncuya ayrı bir parantez açmak lazım. İki maçta iki penaltı iki kırmızı kart. Kaçan 5 puanın sebebi oldu. Uzatma dakikalarındaki hareketi net penaltıydı. VAR bu kez affetmedi.
Özetle bu maçtan alınacak çok ders var. Kulübeden tutun sahada oynayan oyuncuya kadar. Kim kendi adına dersini alır, işte orası karanlık!!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cevat Kol Arşivi