Nice saldırısında mahkeme kararını verdi

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 14, 2022 / 12:14

Fransa’nın Nice kentinde 2016 yılında kamyon ile düzenlenen terör saldırısı ile ilgili olarak sekiz sanığın yargılandığı davada karar açıklandı. Mahkeme, iki sanığı “terör örgütüne üye olmak”tan suçlu bularak 18’er yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, saldırgana silah temin ettiği gerekçesiyle bir sanığa da 12 yıl hapis cezası verilmesine hükmetti. Silah temin edilmesi ile bağlantısı olan diğer beş sanık ise iki ile sekiz yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

SALDIRGAN VE 86 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Nice kentinde, Fransa’nın en önemli ulusal bayramı olan 14 Temmuz Bastille Günü kutlamalarını izleyen kalabalığın arasına kamyon ile giren Tunus vatandaşı Muhammed Lahouaiej Bouhlel, insanların üzerine silahla ateş de açmıştı. Saldırı sonucu 86 kişi yaşamını yitirmişti. Saldırgan, olayın ardından polis tarafından vurularak hayatını kaybetmişti. Saldırıyı IŞİD üstlenmiş, ancak saldırgan ile bağlantılı olduğuna dair herhangi bir kanıt göstermemişti.

Mahkeme Başkanı Yargıç Laurent Raviot, IŞİD’in saldırıyı üstlenmesini “fırsatçılık” olarak değerlendiren Mahkeme Başkanı Raviot, saldırgan ile herhangi bir cihatçı örgüt arasında bağlantı bulunamadığını ifade etti.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top