Nihayet gündemde aday var

Nihayet gündemde aday var
Millet İttifakı’nın 2 Mart’ta yapılacak toplantısı öncesi görüşme trafiği hızlandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dün bir araya geldi. Yaklaşık iki saat süren görüşmenin...

Millet İttifakı’nın 2 Mart’ta yapılacak toplantısı öncesi görüşme trafiği hızlandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dün bir araya geldi. Yaklaşık iki saat süren görüşmenin ardından açıklama yapılmadı. Kılıçdaroğlu daha sonra partisinin MYK toplantısına katılırken, Akşener de İYİ Parti milletvekilleri ve genel başkan başdanışmanları ile görüştü. BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’ın haberine göre, görüşme yeri bile basından gizlenen baş başa görüşmeye ilişkin Kılıçdaroğlu MYK toplantısında “İyi bir görüşme oldu” değerlendirmesi yapmakla yetinirken, Akşener’in ise görüşmede “adaylık konusunun görüşülmediği” bilgisini paylaştığı öğrenildi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da dün liderler turuna başlayarak Akşener ve DEVA Partisi lideri Ali Bacacan’la ayrı ayrı bir araya geldi. Karamollaoğlu, 2 Mart öncesinde CHP, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti liderleri ile de görüşecek. Kılıçdaroğlu’nun da liderleri ziyaret edeceği belirtildi. CHP ve Gelecek Partisi liderlerinin bugün bir araya gelmesi bekleniyor.

Kavuncu: Son düzlükteyiz
Kılıçdaroğlu-Akşener görüşmesi öncesinde T24’ten Eray Görgülü’ye konuşan İyi Parti Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu, adaylık konusu ile ilgili “Artık son düzlükteyiz. Bu konu bugün, yarın konuşulacaktır” dedi. Seçimlerin kazanılmasının her kurumun ve kişinin önünde olduğunu vurgulayan Kavuncu “Fikirler tartışılır, konuşulur. Ancak altılı masa kararını verdikten sonra tam bir irade olacağına ve herkesin, adayın arkasında canla başla çalışacağına eminim” dedi.