Nihayet kış geldi, Türkiye kar altında

Nihayet kış geldi, Türkiye kar altında
Türkiye’nin yeni bir kar yağışının etkisi altına girdi. Soğuk hava dalgasının etkisini göstermesinin ardından aralarında İstanbul ve Ankara’nın da olduğu birçok ilde eğitim öğretime ara verildi.İstanbul, Ankara, Sivas,...

Türkiye’nin yeni bir kar yağışının etkisi altına girdi. Soğuk hava dalgasının etkisini göstermesinin ardından aralarında İstanbul ve Ankara’nın da olduğu birçok ilde eğitim öğretime ara verildi.

İstanbul, Ankara, Sivas, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Malatya, Kars, Erzurum, Tunceli, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Hakkari, Ağrı, Giresun, Sivas, Düzce, Kırıkkale, Bayburt, Konya, Burdur, Karaman, Kütahya, Denizli, Niğde, Nevşehir, Batman, Yozgat, Aksaray, Afyonkarahisar, Bursa, Bilecik, Isparta ve Kayseri’de beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime bugün ara verilirken, Bingöl, Muş ve Elazığ’da ise eğitime bugün ve yarın yani iki gün ara verildi.

Adana’nın Aladağ, Saimbeyli ve Feke ilçelerinde; Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde; Antalya’nın Korkuteli, Elmalı ve Akseki ilçelerinde; Samsun’un Asarcık ilçesinde bütün okulların, Havza ve Kavak ilçelerinde ise taşımalı eğitime; İzmir’in Tire ilçesinde, 25 mahallede eğitime ara verildiği duyuruldu.



İDARİ İZİNLİ SAYILACAKLAR
Valiliklerden yapılan açıklamalarda ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelin de aynı günlerde idari izinli sayılacağı ifade edildi. Ankara Valiliği, 10 yaş ve daha küçük yaşta çocuk sahibi kadın personelinde idari izinli olacağını açıkladı.

İSTANBUL’DA BAZI ÜNİVERSİTELER DE EĞİTİME ARA VERDİ
İstanbul’da, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Medipol Üniversitesi de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verdi. Beykoz Üniversitesi ise önlisans, lisans, yüksek lisans ve hazırlık programlarında gerçekleşecek tüm derslerin çevrim içi yapılacağını açıkladı.

İstanbul’da kar alarmı, İmamoğlu’ndan uyarı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yoğun kar yağışına karşı alınan tedbirleri açıklarken, vatandaşlara da uyarılarda bulundu.

İmamoğlu, vatandaşların sert hava koşullarına dikkat etmesi, yolculuklarını ona göre planlaması gerektiğini vurgulayarak, “Mümkün olduğu kadarıyla dışarıya çıkılmaması, yolculuk yapılacaksa da toplu taşımanın kullanılması önemli bir uyarıdır” dedi. İmamoğlu şunları söyledi:

“Görev başında olan personel sayımız 9 bin 649. Bu denli kalabalık bir ekiple İstanbulumuzun her köşesinde işimizin başında olacağız. Akıllı sistem kazandırılan araçla karla mücadele edecek. Metrobüs yoluna özel kar küreme araçları aralıksız görev yapacak. 40 noktada kumanya ve mobil dağıtımla insanlarımıza destek olacağız. 9 metro istasyonunda da kurulan ısınma noktalarında çay ikramımız olacak. Kar küreme ve tuzlama ekipleri İstanbul’da bizim sorumlu olduğumuz yol ağında 598 müdahale noktasında hazır bekliyor olacak. İstanbul’un kırsalında da hazırlıklıyız.”

İmamoğlu, 700 evsizi konaklama alanlarına taşıdıkları ifade ederken, sokak canlılarını besleyeceklerini söyledi. Kritik noktalarda mobil tuvaletlerle hizmet veriyor olacaklarını belirten İmamoğlu, “Tam ekip işimizin başındayız. Lütfen mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayalım” dedi.


Galata Kulesi de etkilendi
İstanbul'da etkili olan olumsuz hava koşulları nedimeyle Şehir Hatları'nın bazı hatlarında vapur seferleri iptal edilirken bazı seferlerde de gecikmelerin yaşanabileceği belirtildi. Bursa ile İstanbul arasında 07.00 ila 18.30 saatlerindeki 12 deniz otobüsü seferinin iptal edildiği bildirildi. Zekeriyaköy-Varyant Yolu trafiğe kapatıldı. İstanbul'un tarihi simgelerinden Galata Kulesi'nin demir korkulukları da zarar gördü. İtfaiye ekipleri, tarihi kulenin etrafına güvenlik şeridi çekerek tedbir aldı. Kuvvetli rüzgar nedeniyle merdiven kullanamayan itfaiye ekipleri, aşağı doğru sallanan korkulukları iple bağlayarak sabitledi.