Nişantaşı Üniversitesi akademisyenlerinden eylem

Nişantaşı Üniversitesi akademisyenlerinden eylem
Nişantaşı Üniversitesi’nin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve ücret artışı talebinde bulunan 30’a yakın araştırma görevlisi ile onlara destek veren akademisyenleri ‘Kod 22’ ile tazminatsız olarak işten çıkarıldığı...

Nişantaşı Üniversitesi’nin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve ücret artışı talebinde bulunan 30’a yakın araştırma görevlisi ile onlara destek veren akademisyenleri ‘Kod 22’ ile tazminatsız olarak işten çıkarıldığı belirtildi.

Vakıf Üniversitesi Dayanışma Meclisi, Eğitim Sen ve Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği (ÜNİVDER) yöneticileri, işten çıkarılan araştırma görevlileriyle birlikte üniversite önünde basın açıklaması yaptı: “20’ye yakın öğretim elemanı arkadaşımızı istifaya zorladılar. Arabulucunun teklifini kabul etmeyenler ise kod 22 ile tazminatsız bir şekilde işten çıkarma tehdidine maruz kaldı. Aynı zamanda meslektaşlarına destek veren öğretim üyeleri de bugün tehdit edilerek hukuksuz bir şekilde işlerine son verildi ve görev yaptığı birimlerden güvenlik marifetiyle uzaklaştırıldılar.”

“DAHA ÖNCE DE İŞTEN ÇIKARDILAR”
“Bu, Nişantaşı Üniversitesi’nin yaptığı ilk hukuksuzluk değildir. Daha önce de topluca tüm araştırma görevlilerini işten çıkaran, onlara ‘Tuvalete sırayla gidin’ diyerek masalarının boş olduğu anı kollayıp boş masa fotoğraflarını kullanarak mobbing yapan üniversite, adeta bir eğitim değil zulüm yuvasına dönüşmüştür.”
Üniversiteyi protesto eden akademisyenler, Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) yasaları uygulatması konusunda çağrıda bulundu.

ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA
Nişantaşı Üniversitesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Nişantaşı Üniversitesi hukuki bir süreç yönetmiştir. Nişantaşı Üniversitesi akademik, idari personel ve öğrencilerin her türlü Anayasal, demokratik eylem hakkına saygı duymakla beraber, söz konusu örgütlü eylemlerin üniversite itibarını zedelemeyi hedeflediği, iyi niyetli olmadığı, Anayasal hakların dışında kaldığı ortadadır” denildi.