Niye dağılsın Altılı Masa? Birlikte kazanacağız

Niye dağılsın Altılı Masa? Birlikte kazanacağız
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında önceki akşam gerçekleşen buluşma, siyasi kulisleri hareketlendirdi. İki parti arasında “gerginlik ve tartışma” yaratan konuların...


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında önceki akşam gerçekleşen buluşma, siyasi kulisleri hareketlendirdi. İki parti arasında “gerginlik ve tartışma” yaratan konuların ele alındığı görüşme sonrasında iki lider, “Altılı Masa’da sorun yok” mesajı verdi. Kulislere yansıyan bilgilere göre “iki lider artık sorun da oluşturan veya kamuoyunun beklediği konuları konuşmaya başladı ve bundan sonra da bu tür görüşmeler devam edecek.”

SİNYAL BOZUCUYLA ÖNLEM
İki liderin görüşmesinin sızmasına karşı da güvenlik önlemleri alındığı öğrenildi. Görüşme süresince, telefon sinyallerin engelleyen jammer cihazı çalıştırıldı, içeri telefon alınmadı ve iki liderin yemek yediği alana bitişik yerler de boşaltıldı. Görüşmede Akşener’in Saraçhane Mitingi’ne katılımı nedeniyle CHP içinden kendisine yöneltilen “rol çalma” eleştirilerinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdiği belirtilirken, Cumhurbaşkanı adaylığı konusundaki görüş ayrılığına ilişkin tartışmaların da masaya yatırıldığı belirtiliyor.

ADAY İÇİN DAHA SIK BİR ARAYA GELİNECEK
Kulislerde, özellikle aday belirlenme sürecinde, Altılı Masa’da liderler arasında ikili görüşmelerin olabileceği, aday isminin de bu ikili görüşmelerdeki eğilime göre sunulacağı ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu ile Akşener uzlaşmadan da bir aday isminin masaya gelmeyeceği, bu nedenle de ikilinin önümüzdeki süreçte bu konuda görüşme yapmasının sürpriz olmayacağı ifade ediliyor.

NİYE DAĞILSIN ALTILI MASA?
Akşener gazeteci Murat Yetkin’e yaptığı açıklamada, İmamoğlu’nun aldığı cezanın ardından iki parti arasında sorun olan açıklamaların ele alındığını ifade etti. Akşener, “İmamoğlu’nun kellesi giderken tartışmanın Meral Akşener’in rol çalmasına nasıl evrildiğini anlayamıyorum, şaşırdım kaldım” sitemini dile getirirken, “Benim gidişim orada muhalefet olarak birlik, beraberlik göstermek içindi. Saygısızlık yapıldı bana” ifadelerini kullandı. Akşener, “Masa dağılıyor mu” sorusuna “Niye dağılsın Altılı Masa? Birlikte kazanacağımızı söylüyoruz” yanıtını verdi.