Niye gitti niye geldi

Niye gitti niye geldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama kararına göre, Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Zafer Dönmez görevden alındı. Dönmez’den boşalan makama...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama kararına göre, Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Zafer Dönmez görevden alındı. Dönmez’den boşalan makama Salim Arda Ermut atandı. Ermut, Berat Albayrak ile birlikte görevinden affını talep edip yönetim kurulu üyeliğini bırakmıştı.
Salim Arda Ermut’un, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Necmeddin Bilal Erdoğan’ın da mezunları arasında yer aldığı Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi (AİHL) mezunu olduğu ortaya çıktı.
Bilal Erdoğan gibi 1999’da mezun olan Ermut, aynı zamanda Kartal İmam Hatip kadrosuyla donatılan Türk Hava Yolları’nda Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Üyesi.
ALBAYRAK’LA BİRLİKTE BIRAKTI
Ermut, Eylül 2018’den bu yana Türkiye Devlet Varlık Fonu’nda Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştı. Bu görevinden 2020 Kasım ayında ayrılan Ermut, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’la birlikte görevden affını istemişti.
İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, «Görevlerinden aflarını talep eden sayın Berat Albayrak ve sayın Arda Ermut’un Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu üyelikleri sona ermiş, Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyeliğine sayın Ahmet Burak Dağlıoğlu sayın Cumhurbaşkanımız tarafından atanmıştır» ifadesine yer verilmişti.