Normalleşme 1 Mart itibariyle başlayacak

Normalleşme 1 Mart itibariyle başlayacak
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronayla mücadelede normalleşme sürecinin 1 Mart itibariyle başlayacağını bildirdi. Koca Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Normalleşme adımlarını titizlikle çalışıyoruz. Yerinde karar...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronayla mücadelede normalleşme sürecinin 1 Mart itibariyle başlayacağını bildirdi. Koca Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Normalleşme adımlarını titizlikle çalışıyoruz. Yerinde karar dönemi ile kademeli normalleşeceğiz” dedi.

MAVİ, SARI, TURUNCU, KIRMIZI OLARAK AYRILACAK

Koca’nın daha önce verdiği bilgiye göre her kent, 1 Mart’tan itibaren ‘mavi’ (düşük risk), ‘sarı’ (orta risk), ‘turuncu’ (yüksek risk), ‘kırmızı’ (çok yüksek risk) olarak ayrılacak. Kısıtlama kararları buna göre verilecek. 100 binde 10’un altında vaka görülen kentler ‘mavi’, 11-35 arası ‘sarı’, 36-100 arası ‘turuncu’, 100’ün üstü ‘kırmızı’yla işaretlenecek.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ: İSTANBUL HAZIR

Normalleşme adımlarına dönük açıklama yapan İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul'un kısıtlamaların azaltılmasına hazır olduğunu söyledi. Memişoğlu, "Süreç olarak şu anda iyi bir pozisyondayız, hasta sayılarımız minimilimize edilmiş durumda. Özellikle öğrencilerimizin okullarına, arkadaşlarına kavuşmasını, esnafımızın iş yerini açmasını bekliyoruz" dedi.

SON 24 SAAT: 7 BİN VAKA, 80 CAN KAYBI

Türkiye’de son 24 saatlik verilere göre, 7 bin 857 yeni vaka tespit edildi. Vefat sayısı ise 80 olarak kayıtlara geçti. Önceki gün açıklanan tabloda 80 kişinin hayatını kaybettiği, 7 bin 419 kişiye de yeni tanı konulduğu belirtilmişti.