'Normalleşme' planı üç aşamalı olacak iddiası

'Normalleşme' planı üç aşamalı olacak iddiası
17 günlük kapanma sonrası atılacak adımların nasıl olacağı ile ilgili yeni bir kulis haberi yayınlandı. Habertürk'de yer alan haberde, 17 Mayıs, 1 Haziran ve 1 Temmuz'a ayarlı 'yol haritası' yer aldı. Haberde tam kapanma sonrası...

17 günlük kapanma sonrası atılacak adımların nasıl olacağı ile ilgili yeni bir kulis haberi yayınlandı. Habertürk'de yer alan haberde, 17 Mayıs, 1 Haziran ve 1 Temmuz'a ayarlı 'yol haritası' yer aldı. Haberde tam kapanma sonrası vakalar 5 binin altına gerilerse ve Sputnik V aşısı gelirse yaza rahat girebilmek için sıkı tedbirlerin esnetileceği öne sürüldü. Haberde üç aşama şöyle açıklandı:

17 MAYIS SONRASI

İlk olarak kısıtlamalardan en çok etkilenen restoran kafe vb. işletmeler açık alanlarında hizmet verebilecek şekilde kapılarını açacak. İşletmelerde saat sınırı 21.00 olacak. AVM’ler ve diğer cadde mağazaları 29 Nisan öncesi düzende açılacak. Tek fark sadece pazar günleri sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Bu dönemde de okullarda yüzü yüze eğitim başlatılamayacak.

1 HAZİRAN SONRASI

Pazar günü uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı kaldırılacak. Tüm eğlence mekanları ülke genelinde yeme içme yerleri de dahil olmak üzere artık saat 22.45’e kadar açık tutulabilecek. Tatil kısıtlamaları da sona erecek. Eğitim kurumları bu süreçte de kapalı olmaya devam edecek ve uzaktan eğitim ile dönem sonlandırılacak.

1 TEMMUZ SONRASI

Yeme içme mekanlarının kapalı alanları da hizmete açılabilecek. Hemen hemen tüm yasaklar kaldırılırken eğitimde kapıların açılması eylüle kalacak.

Haberde vaka tablosunun kötüye gitmesi hâlinde ise tedbirlerin ağırlaştırılacağı belirtilerek, “Vaka sayıları düşüşe geçmezse toplumun büyük bir kısmı aşılanana kadar yeni tedbirlerin alınabileceği” ifade edildi.