Normalleşmede ilk adım Bartın’da atıldı

Son Güncellenme Tarihi: Şubat 21, 2021 / 12:28

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın tedbirlerle ilgili vaka sayılarına göre “Yerinde karar” dönemine geçileceği açıklamasının ardından ilk normalleşme kararı Bartın’dan geldi. Kent genelinde bütün sınıflarda eğitime 1 Mart’ta başlanacağı açıklandı.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 8-14 Şubat tarihleri arasında Bartın, vaka sayısı her 100 bin kişide 44,69 kişi ile 41’inci sırada yer alıyor. Bartın Valisi Sinan Güner, Pandemi İl Koordinasyon Kurulu toplantısında kademeli normalleşme sürecine dair alınan yeni kararları açıkladı.

Kararlarda, “İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin 9 Şubat 2021 tarihli toplantısında İlimiz genelindeki köy okullarının tüm kademeleri ile resmi ve özel tüm anaokullarında 15 Şubat 2021 tarihinden itibaren tam gün olarak yüz yüze eğitime geçilmesi karar verildi. Tüm tedbirlere riayet edilmesi kaydıyla; 1., 2., 3., 4., 8., ve 12. sınıfların haftada 5 gün eğitim-öğretim yapılacak şekilde açılmasına; 5., 6., 7., 9., 10., ve 11. sınıfların da ayrı ayrı ikişerli gruplara ayrılarak 1. grupların pazartesi-salı günleri eğitim-öğretime devam etmesine; çarşamba günü okullarımızda dezenfeksiyon işlemlerinin yapılmasına; 2. grupların ise perşembe-cuma günleri olacak şekilde haftada 2 gün eğitim-öğretime başlamalarına karar verildi” denildi.

KANTİNLER DE AÇILACAK

Alınan kararda, okullardaki kantinlerinde tüm tedbirlere riayet edilerek, masa ve sandalyelerin kaldırılarak öğrenci yoğunluğunu önleyecek şekilde kısa süreli ve temel ihtiyaçların teminine yönelik satış yapılması koşulu ile açılacağı belirtildi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top