Notre Dame’ın Kamburu İzmir sahnesinde: ‘Quasimodo’ olmak 3 saat sürüyor

Notre Dame’ın Kamburu İzmir sahnesinde: ‘Quasimodo’ olmak 3 saat sürüyor
Notre Dame’ın Kamburu, İzmir Devlet Opera ve Balesince sahneye taşınıyor. “Güzeller güzeli” Esmeralda ile kambur, sağır Quasimodo’nun sevgi ve acı dolu hikayesinin etkileyici anlatımında, saatler süren plastik makyajın...

Notre Dame’ın Kamburu, İzmir Devlet Opera ve Balesince sahneye taşınıyor. “Güzeller güzeli” Esmeralda ile kambur, sağır Quasimodo’nun sevgi ve acı dolu hikayesinin etkileyici anlatımında, saatler süren plastik makyajın da çok özel bir yeri bulunuyor.

Çirkin görüntüsünün altında yumuşak bir kalp taşıyan ve Çingene kızı Esmeralda’ya büyük bir hayranlık besleyen Quasimodo karakterini canlandıran balet Serhat Yetkinoğlu, her temsil öncesi makyaj sanatçısı Nurhan Akay’ın sandalyesinde saatlerini geçiriyor.

Sanatçının yüz kalıbını çıkaran, modelajını ve tasarımını tamamlayan, ardından da farklı plastik makyaj malzemelerinden dökümler gerçekleştirerek aylar süren bir çaba sonucu “prosthetic silicone mask” hazırlayan Akay, gösteriden önce yaklaşık 3 saatlik bir çalışmayla bu tasarımı baletin yüzüne yerleştiriyor.

Akay, tasarımı balete uyarladıktan sonra yeniden boyama işlemi gerçekleştiriyor ve makyajını tamamlıyor.

Ayna başında geçen saatler boyunca her fırça darbesiyle Quasimodo rolüne daha çok yaklaşan balet Serhat Yetkinoğlu, sahneye çıkıyor.

‘BU KARAKTER BENİM İÇİN ÇOK ÖZEL’
Yetkinoğlu, İzmir Devlet Opera ve Balesinde 22 yıllık profesyonel sanat yaşamı boyunca önemli karakterlere hayat verdiğini, Quasimodo’nun da o karakterler arasında çok özel bir yeri olduğunu söyledi.