“Nükleer albay” evinde vurulmuş halde bulundu

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 24, 2022 / 10:19

Rusya Devlet Başkanı Putin’in gittiği her yerde nükleer çantasını taşıması ile de tanınan Albay Vadim Zimin evinde başından vurulmuş halde bulundu.

Putin, geçen nisan ayında Rus milliyetçi Vladimir Zhirinovsky’nin Moskova’daki cenaze törenine ellerinde güller ile katılmıştı. Ancak Putin’in törene katılmasından çok arkasındaki ismin elinde tuttuğu çanta dikkatleri çekmişti. Kremlin’in stratejik füzeleri için fırlatma aparatlarını taşıyan nükleer çantayı tutan isim ise 53 yaşındaki Albay Vadim Zimin’di. Emekli albay, Federal Güvenlik Servisi’ne bağlı görev yapıyor ve nükleer çantanın taşınması dahil önemli görevlerde yer alıyordu.

AP’nin Metro’daki haberden aktarmasına göre Zimin, Krasnogorsk’taki dairesinin mutfağında başında kurşun yarası ile bulundu. Zimin’in doktor eşinin o sırada evde olmadığı, Rusya-Ukrayna savaşında yaralı Rus askerlerini tedavi için hastanede olduğu belirtildi.

AĞIR YARALI
Rus medyası Zimin’in ağır yaralı olduğunu açıkladı. Moskovsky Komsomolets gazetesi, Zimin’in üst düzey göreve katıldıktan sonra rüşvet aldığı iddiasıyla ceza soruşturmasıyla karşı karşıya olduğu sırada vurulduğunu bildirdi.

Kişiselleştirilmiş bir anahtar koduna sahip olan çanta normal şartlarda 7/24 gözetim altında ve Moskova’nın nükleer cephaneliğinin tamamını kontrol ediyor.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top