Nusretiye Camii görüntüsü kayboluyor

Nusretiye Camii görüntüsü kayboluyor
İstanbul’da Galataport projesi kapsamında inşasına başlanan otelin, tarihi Nusretiye Camii’nin önünü kapattığı ortaya çıkınca, İstanbul’un silüetini bozan projeye farklı kesimlerden tepki yağdı.Çizer Tarık Tolunay,...

İstanbul’da Galataport projesi kapsamında inşasına başlanan otelin, tarihi Nusretiye Camii’nin önünü kapattığı ortaya çıkınca, İstanbul’un silüetini bozan projeye farklı kesimlerden tepki yağdı.
Çizer Tarık Tolunay, sosyal medya hesabından İstanbul Tophane’deki Nusretiye Camii’nin fotoğrafını paylaşarak, “İstanbul silüetinden bir yıldız daha kayıyor” dedi. ‘Dünyanın en büyük sahil şeridi projelerinden’ birisi olarak nitelendirilen ve 1.7 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirilen Galata Port Projesinin neredeyse her bir parçası, şehrin silüetini ve tarihi dokuyu bozması nedeniyle de sık sık eleştiriliyor.
Ayrıca söz konusu otel projesi sadece Nusretiye Camii değil, Kılıç Ali Paşa Camii, Tophane Çeşmesi, Nusretiye Saat Kulesi, Tophane-i Medrese-i Amire Binası, Sokullu Camii gibi Osmanlı mimarisinin paha biçilmez örneklerinin önünü kapatıp, silüetlerini yok etse de, kıyı kanununda yapılan değişikliklerle proje adım adım yürüyor.