NUSRET’TEN TEPKİ ÇEKEN FOTOĞRAF

NUSRET’TEN TEPKİ ÇEKEN FOTOĞRAF
Sosyal medyada paylaştığı et kesme videolarıyla meşhur olan ünlü kasap Nusret Gökçe, son paylaşımıyla büyük tepki çekti. Sağılmak için getirilen mandaların içinde poz veren Gökçe, bu anları Instagram hesabından “Çok...

Sosyal medyada paylaştığı et kesme videolarıyla meşhur olan ünlü kasap Nusret Gökçe, son paylaşımıyla büyük tepki çekti. Sağılmak için getirilen mandaların içinde poz veren Gökçe, bu anları Instagram hesabından “Çok önemli toplantı” notuyla paylaştı. Gökçe’nin bu paylaşımı 1 milyonu üzerinde beğeni aldı, hayvanserlerin ise sert tepkisiyle karşılaştı.
‘DAHA ÇOK KORONA ÇIKACAK’
Fotoğrafın insanlığın 3 lanetinden birisi olan benmerkezciliğin tiksinti verici örneği olduğunu söyleyen gazeteci Tayfun Atay, “İnsanlığın 3 laneti: Egosantrizmden çıkan bencillik; etnosantrizmden çıkan ırkçılık ve homosantrizmden (insanmerkezcilikten) çıkan türcülük. Resimdeki, 3. Lanet”in tiksinti verici bir örneği. Bu cahil rüsvaye rezillik sürdükçe daha çok koronalar çıkacak yoluna karşıcı ey ‘İnsan’!” dedi.
Nusret’in paylaşımını eleştirenlerden birisi olan Ahmet Mümtaz Taylan, Nusret’in yayınladığı kareye, George Orwell’ın ‘Bütün hayvanlar eşittir. Bazıları daha eşittir’ sözüyle tepki gösterdi. Gazeteci Cem Seymen ise, “Hayatımda gördüğüm en ahlaksız, en acımasız, en iğrenç fotoğraflardan biri. Endüstriyel üretimin köle yaptığı tüm canlıların efendisi olduğunu zanneden insanoğlunun kibirli ve bir o kadar küçük düşürücü fotoğrafı. Yaşamı, tabiatı, yaradanı, her türlü değeri ayaklar altına alıyor” dedi.