Nwakaeme böyle istedi!

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 5, 2021 / 13:51

Trabzonspor’da her maç öncesi sürprizler birbirini izliyor. “Bordo mavililer artık eksiksiz” yorumları yapılırken bu kez Djaniny sakatlığı nedeniyle kadroya alınmadı. Bakasetas yine yedek kulübesinde yer aldı. Bordo mavili takımın savunmasının sol tarafında Teknik direktör Abdullah Avcı “yama yaparak” işini görmeye devam ediyor. Orijinal bek ismail Köybaşı yedek kulübesinde saltanat sürerken Norveçli Trondsen ve Denswil bu mevkiyi kapatmaya çalışıyor.

Yenilgisiz lider takım, her rakibin iştahını kabartıyor. Bordo mavili takıma karşı “ilk olmak” isteyen arzulu o kadar çok takım var ki. Onlardan biri olan Adanademirspor oyuna hızlı başladı. Ev sahibi takımı savunmada hataya zorlayıp gol aradı. On dakikada bordo mavili kaleyi iki kez yokladı. Uğurcan gole izin vermedi. Maçın hemen başında Cornelius’un hava topu mücadelesinde sakatlanarak çıkması suskun, müzmin sakat Koita’ya forma şansı verdi. Bundan önce gollerinin büyük bölümünü ilk yarıda atan Trabzonspor 18. golünü Nwakaeme’nin ayağından buldu. İlk şutu yan direkten geri gelen Nwakaeme ikinci vuruşuyla topu filelere gönderdi. Böyle bir oyuncuya ceza alanı içinde iki şut attırmak golü kaçınılmaz kılar. Konuk takım ilk yarının uzatma dakikalarında önce Svensson sonra Balotelli’nin ayağından iki mutlak gol kaçırdı. İlk yarı Tranzonspor’un istediği skorla sona erdi.

“Atamayana atarlar” kuralı futbolun kaçınılmaz gerçeğidir. Daha çok pozisyona giren takım konuk takım olsa da iz bırakan imzayı atan goller ev sahibi takımdan geldi. İkinci yarıya da hızlı başlayan taraf Adanademirspor oldu. Ancak baskı kurduğu dakikalarda savunmasının uyuduğunu gören ilk golün mimarı Nwakaeme, Hamsik’e “al da at” dedi. O da öyle yaptı. Bu gol bordo mavili takımı rahatlattı. Bordo mavililer yoluna yenilgisiz devam ediyor. Kendi adına olumlu istatistikleri yenileriyle güçlendirdi.

Trabzonspor’un olağan kongresi için birkaç cümle yazmam lazım. Tek liste ile gidilen seçimde kalite, vizyon öne çıkmalıydı. Özellikle temsil alanında sahada, şampiyonluk yolunda güç işe yarar. Maddi ve manevi açıdan kurumu yukarı çekmek lazım. Listeye bakınca bunu görmek mümkün değil. Siyasetin etkili olduğu bir ekip görünümü var. Belli ki Ağaoğlu yetkilerinden başlamadan feragat etmiş! Ne diyelim yaşayıp görelim…

Cevat Kol

1965 yılında Trabzon’un sürmene ilçesinde doğdu. 1982 yılında Trabzon Endüstri Meslek lisesini bitirdi. 1983 yılında Kuzey haber gazetesinde meleğe adım attı. Haber,Fotoğraf ve Röportaj dallarında 20’ye yakın ödül aldı. 1987 yılında Sabah gazetesinde Ulusal basına adım attı. 1998 yılında Star gazetesine transfer oldu. 2007 yılında ise eski yuvasına geri dönerek Sabah ve Fotomaç’ta spor muhabiri olarak görevine devam etti. Halen bu görevi sürdüren Cevat Kol 2011 yılında ise Tsyd Trabzon şube başkanlığına seçildi. Nuray hanımla evli olan Kol’un iki erkek ve bir kız 3 çocuk babası.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top