Nwakame - Bakasetas farkı!

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıl dönümüne denk gelen Karadeniz derbisi, ligin zirvesini ve son sırasını karşı karşıya getirdi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Gazi Meclis’in bizlere armağan bıraktığı Cumhuriyet bayramında; futbolcuların ısınmaya ay yıldız bayraklı tişörtlerle çıkmaları, gerçekten günün anlam ve önemine binaen güzel bir hareketti.

Ligin namağlup tek takımı lider Trabzonspor’da sakatlıklar hafta boyunca en çok konuşulan konuydu. Bordo mavili takımda sakatlıkları gecen Nwakeme, Bakasetas ve Abdülkadir Parmak teknik ekip tarafından riske edilmeyerek kendilerine yedek kulübesinde yer buldular. Sol bekte sakatlıktan yeni kurtulan Trondsen’e görev veren Teknik Direktör Abdullah Avcı, orta sahada Berat’ın partneri olarak formayı Siopis’e teslim etti. İlk galibiyetini Kasımpaşa karşısında alan ligin son sırasındaki Rizespor’da Hamza Hamzaoğlu, geçen haftadan 3 farklı isme şans verdi. Savunma kurgusunda değişikliğe gitmeyen tecrübeli hoca, orta saha ve hücum hattında revizyona gitti.
Karşılaşma, kendilerine ayrılan tüm biletleri bitiren Trabzonspor taraftarının yoğun desteğiyle başladı. Mücadelenin henüz 10. dakikasında, haftalardır sakatlıklarla boğuşan Trabzonspor’da talihsiz bir sakatlık daha yaşandı. Sedyeyle sahayı terk eden Fildişili oyuncu Gervinho, yerini Danimarkalı Cornelius’a bırakmak zorunda kaldı. Trabzonspor takımı henüz bu sakatlığın şokunu atlatamadan VAR’ın devreye girmesiyle Rizespor penaltı kazandı. Rizesporlu oyuncular korner kullanma hazırlığındayken VAR tarafından uyarılan Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi. Edgar Ie sarı kart görerek Beşiktaş mücadelesi öncesinde cezalı duruma düştü. Hafta içinde iki şehrin önde gelen isimlerinin dostane açıklamalarına rağmen, sahada tansiyonu yüksek bir ilk yarı vardı. Maçın hakemi Halil Umut Meler 28 dakika dolmadan üç kez sarı kartına başvurdu.

Abdülkadir Ömür’ün kullandığı kornerde Hamsik’in şutunu Rizesporlu futbolcu eliyle kesince hakem Halil Umut Meler mücadelenin 40. dakikasında 2. kez penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Djaniny, Trabzonspor’un bu yarıdaki ilk isabetli şutunu gole çevirdi ve karşılaşmanın ilk yarısı bu skorla 1-1 bitti.
İlk yarıda tek isabetli şutunu penaltıdan bulan Trabzonspor’da teknik direktör Abdullah Avcı, ilk hamlesini Nwakeme ile yaptı. Sarı kartı da bulunan Berat’ı kenara alarak sakatlıktan yeni dönen Nijeryalıyı oyuna soktu. Oyunu kendi yarı sahasında kabul eden Rizespor’a karşı pozisyon bulmakta zorlanan Trabzonspor, bu değişiklikle birlikte daha etkili bir futbol ortaya koymaya başladı. Kanatları iyi kullanan Trabzonspor Djaniny ve Nwakeme ile iki kere gole yaklaştı. Rakip kalede baskıyı iyice artıran Trabzonspor’da Abdullah Avcı, Bakasetas’i da sahaya sürerek kazanmak için tüm riskleri aldı. Hamza Hamzaoğlu da bu değişikliklere hemen karşılık verdi. İki hızlı oyuncusunu oyuna sürerek kontra ataklardan gol bulmak için hamle yaptı. Henüz 5 dakika olmamıştı ki Hamza Hoca değişikliğinin karşılığını alıyordu ama Uğurcan “Dur” dedi. Dakikalar 72’yi gösterirken Trabzonspor aradığı golü Bakasetas’ın köşe vuruşunda dönen topu tamamlayan Nwakeme ile buldu. Bu golden sonra roller değişti. Abdullah Avcı iki defansif oyuncu alarak skoru tutmaya, Hamza Hamzaoğlu ise hücum silahlarını oyuna sokarak gol bulmaya çalıştı. İki taraf da pozisyonlar bulsa da skor değişmedi ve lider Trabzonspor karşılaşmayı 2-1 kazandı.

29 Ekim Cumhuriyet bayramında taraftarlarına cifte mutluluk yaşatan Avcı ve ekibi şampiyonluk yolunda maç fazlasıyla puan farkını 7’ye çıkartarak Beşiktaş karşılaşması öncesi rahat bir nefes aldı. Bu sene taraftarıyla ve oyuncularıyla kenetlenip şampiyonluğa yürüyen şehir için bugünkü futbol yeterli olur mu bilmiyorum ama Rizespor için çanlar şimdiden çalıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cevat Kol Arşivi