O afiş meclis’te

O afiş meclis’te
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kürsüde «128 milyar dolar nerede?» pankartları önünde konuştu. Kılıçdaroğlu, “Merkez Bankası daha önce sattığı dövizleri tablolar halinde...

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kürsüde «128 milyar dolar nerede?» pankartları önünde konuştu. Kılıçdaroğlu, “Merkez Bankası daha önce sattığı dövizleri tablolar halinde yayınlardı. Şimdi bu liste yok. ‘128 milyar dolar nerede?’ sorumuz da buradan kaynaklanıyor. Neyi gizliyorsunuz?” diye sordu.
CHP, Türkiye genelinde billboardlara astığı “128 milyar dolar nerede” afişleriyle de konuyu gündeme getirmişti. Ancak afişler, savcılık talimatlarıyla toplatılmıştı. Afişlerin asıldığı yerlerdeki CHP il ve ilçe başkanları hakkında da cumhurbaşkanına hakaret suçundan soruşturma açılmıştı.
Bu konuya da değinen CHP lideri, “Soru sormak ne zamandan beri hakaret oluyor? Bu neyi kanıtlıyor? 20 Temmuz sivil darbesinin en temel kanıtı budur. Bir darbe dönemi yaşıyoruz. ‘Bana soru bile soramazsınız’ diyor. Kibire bak ya. Kimsin sen?” ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu, “Bal gibi soracağım ve sen de bal gibi yanıt vereceksin. Yoksa sandıkta soracağız bunu” diye ekledi.
Emekli amirallerin yayımladıkları Montrö açıklaması için ise Kılıçdaroğlu, “Saray buradan bir darbe iması çıkarmak istedi. Arkasından da dönüp ‘bak işte CHP var bu işin arkasında’ dedi. Ne oldu? CHP ile ilgili tek kelime bile yok. Devlet, polis, jandarma, senin elinde. Kalktın, utanmadan sıkılmadan beni suçladın” dedi.