O astsubay, Ezgi Mola’ya ‘50 bin liraya uzlaşalım’ demiş

Son Güncellenme Tarihi: Şubat 10, 2022 / 12:22

Ezgi Mola, Musa Orhan’a sosyal medyadan hakaret ettiği suçlamasıyla yargılandığı davada hakim karşısına çıktı. Mola, davacı tarafın 50 bin TL karşılığında uzlaşma talebinde bulunduğunu, bunu kabul etmediğini söyledi. Savcı da mütalaasında Mola’nın ‘hakaret’ suçundan cezalandırılmasını istedi.

Batman’da intihara kalkışan ve 34 gün sonra hastanede hayatını kaybeden İpek Er, bıraktığı mektupta, Siirt’te görevli Uzman Çavuş Musa Orhan’ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu yazmıştı. Oyuncu Ezgi Mola da 20 Ağustos 2020’de sosyal medya hesabından tepki paylaşımında bulunmuştu.

BASİT YARGILAMA İLE VERİLEN HÜKME İTİRAZ
Ankara 31’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘basit yargılama’ usulü uygulanarak Mola hakkında ‘sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ ve ‘hakaret’ suçlarından 65 gün karşılığı 5 bin 200 TL adli para cezası verildi ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararlaştırıldı. Mola’nın avukatı, basit yargılama usulüyle verilen hükme itiraz etti. Bunun üzerine aynı mahkemede duruşma açıldı.

TÜRKİYE’NİN KANAYAN YARASI
Ankara 31’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya Ezgi Mola ve taraf avukatları katıldı. Savunmasını yapan Mola, kadına şiddet ile ilgili konularda daha önce de mesajlar paylaştığını ve paylaşamaya devam edeceğini söyledi. Mola, “Kadına yönelik şiddet Türkiye’nin kanayan yarasıdır” dedi. Musa Orhan’ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş da Ezgi Mola’nın müvekkiline karşı toplumsal öfkeyi tetiklediğini savunarak, Mola’nın takipçi sayının 6 milyona çıktığını ve bu yolla ticari kazançla elde ettiğini iddia etti.

PARA KARŞILIĞI UZLAŞMAYI KABUL ETMEDİM
Tekrar söz alan Mola, savcının mütalaasını ve avukatın beyanlarını kabul etmediğini söyleyerek, “Dosya uzlaştırmaya gittiğinde uzlaştırmacı beni aradı ve tweet’in silinmesi ve özür tweet’i atılmasıyla birlikte 50 bin lira talep edildiğini söyledi. Kabul etmedim. Daha sonra tekrardan uzlaştırma bürosu beni arayarak, davacı tarafın tweet’i silmesi ve özür tweeti’nden vazgeçtiğini, sadece 50 bin lira verirlerse uzlaşmayı kabul ettiğini söyledi. Ben bu durumu da kabul etmedim. Burada ben mi ticari kazanç sağlıyorum? Benim 2002’den bu yana reklam anlaşmalarım var” dedi.
Mahkeme heyeti, sanık avukatlarına mütalaaya karşı süre verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top