O binalara izin verenler nerede

O binalara izin verenler nerede
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından başlatılan soruşturmalar sürüyor. Depremin üzerinden 15 gün geçti ve soruşturmalar binaları yapanlar ile sosyal medyada paylaşım yapanların ötesine geçmedi.İlk olarak Hatay’da yıkılan...

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından başlatılan soruşturmalar sürüyor. Depremin üzerinden 15 gün geçti ve soruşturmalar binaları yapanlar ile sosyal medyada paylaşım yapanların ötesine geçmedi.

İlk olarak Hatay’da yıkılan Rönesans Rezidans’ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun 11 Şubat’ta tutuklandı. 19 Şubat itibariyle tutuklananların sayısı 131’e çıktı. Savcılıkların ajanslara aktardığı bilgilere göre, bugüne kadar yıkılan binalarda sorumluluğu saptanan 430 kişi hakkında adli işlem yapıldı. Yakalanan şüphelilerden 131’i tutuklandı, 127’si hakkında adli kontrol tedbirleri uygulanması kararlaştırıldı. Savcılıkların talimatıyla halen 17 kişi gözaltında bulunurken, şüphelilerden 11’inin hayatta olmadığı, 5’inin yurt dışında olduğu tespit edildi, 54 şüpheli de ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Ayrıca 28 zanlı hakkında yakalama kararı, 57 kişi hakkında da gözaltı talimatı verildi. Ajanslara yansıdığı kadarıyla henüz hiçbir yetkili hakkında işlem yapılmadı.

PROVOKATİF PAYLAŞIM İDDİASINA 24 TUTUKLAMA
Henüz yıkımdan sorumlu olabilecek herhangi bir kamu görevlisi hakkında işlem yapılmazken Emniyet, sosyal medya kullanıcılarına göz açtırmıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, büyük depremlere ilişkin sosyal medya platformlarında provokatif paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 129 kişinin gözaltına alındığı, 24’ünün de tutuklandığını açıkladı. Açıklamada, “Depremlere ilişkin sosyal medya platformlarında, vatandaşlarımız üzerinde korku ve panik yaratmak amacıyla provokatif paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 775 hesap yöneticisinin tespiti yapılarak ilgili birimlere gönderilmiş, 441 hesap yöneticisi hakkında adli işlem başlatılmıştır” denildi. Depremzedelere yardım yapmak isteyen yurttaşların iyi niyetlerini suiistimal etmek amacıyla oluşturulan 76 oltalama (Phishing) dolandırıcılığına yönelik internet sitesinin kapatılması da sağlandı.