O çöktü dünya ayağa kalktı

O çöktü dünya ayağa kalktı
Ordunun 1 Şubat’ta yönetimi darbeyle ele geçirdiği Myanmar’ın Myitkyina kentindeki darbe karşıtı protestolar sırasında, bir Katolik rahibe önünde diz çöktüğü polislere, «Çocukları vurmayın, beni vurun» diye yalvardı....

Ordunun 1 Şubat’ta yönetimi darbeyle ele geçirdiği Myanmar’ın Myitkyina kentindeki darbe karşıtı protestolar sırasında, bir Katolik rahibe önünde diz çöktüğü polislere, «Çocukları vurmayın, beni vurun» diye yalvardı. Ann Rose Nu Tawng adlı 45 yaşındaki rahibenin, sosyal medyada viral olan fotoğrafı, darbe karşıtı eylemlerin sembollerinden birisi haline geldi.
Myanmar’da darbe rejimi, demokrasiye dönülmesi ve tutuklu fiili lider Aung San Suu Kyi’nin görevine iadesi talebiyle yapılan protestoları durdurmak için eylemcilere karşı tavrını her geçen gün sertleştiriyor. Göstericilere karşı, biber gazı, TOMA’ların yanı sıra plastik ve gerçek mermiler de kullanılıyor.
Darbe karşıtı gösterilere katılan onlarca kişi, güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu öldürüldü. Binlerce kişi ise gözaltına alındı ve tutuklandı.