O İDDİANIN DOĞRULUĞUNA TEYİT GELDİ

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 27, 2020 / 20:21

LİSTE BAŞINDAKİ İSİM KONUŞTU

Olay TV kapandı tartışmaları sürüyor. Kapanma gerekçesini kanalın Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar “Cavit Çağlar bana hükümetin baskılarına dayanamadığını söyledi” sözleri ile açıklamış, hükümetin kanalda yönetim değişikliği istediğini, bunun için kendilerine liste verildiğini aktarmıştı. O sözleri doğrulayan açıklama Ülke TV ve Kanal 7 televizyonlarının Dış Haberler Müdürlüğü görevini yürüten Taha Dağlı’dan geldi. Dağlı, kendisini kanala frekans sahibi Cavit Çağlar’ın davet ettiğini öne sürdü.
Yayına başladıktan 26 gün sonra ekranı kararan Olay TV’nin başına getirilmek istenen isim olan Taha Dağlı, topu Cavit Çağlar’a attı ve şunları söyledi:

‘Beni Cavit Çağlar çağırdı’
“Olay TV meselesinde Cavit Çağlar’a ‘liste yollandı’, ‘kayyım atanmaya çalışıldı’ gibi iddialar var. Ben Cavit beyin beni arayıp, bizzat kendisinin davet etmesi üzerine ofisine gittim. Bir dizi görüşmemiz oldu. Kendisi Olay TV’nin yayın politikasından son derece rahatsız olduğunu, aslında böyle bir yayın arzu etmediğini ama en baştan müdahale etmediğinden dolayı maalesef işin bu noktaya geldiğini, bir nevi kandırıldığını söyledi. Cavit beyi tüm Türkiye tanır, merkez sağ çizgideki bir isimdir. Sahibi olduğu kanalın yayın politikasının ise bu çizginin çok uzağında kalmasından dolayı benimle yeni bir editöryal ekip konusunda bazı görüşmeler gerçekleştirdi.

‘6-7 kişilik ekibimle gelirim’ dedim’
Yayın konusunda bana yaptığı iş teklifi doğrultusunda 6-7 kişiden oluşan ekibimle gelebileceğimi söyledim. Sanırım ‘yollandı’ dedikleri liste bu. Ama 6-7 kişiden oluşan o listeyi kendi yakın çevremle istişarelerim sonucu belirledim. Hepsi de farklı yayın organlarında yıllardır görev yapmış olan, Türkiye konusunda hassas olan, bu ülkenin milli menfaatlerine duyarlı objektif ve tecrübeli isimlerdi. Sadece benle beraber gelecek arkadaşlarımın pozisyonlarındaki kişilerin değiştirilmesi gerektiğini konuştuk.”
Taha Dağlı kendi isminin kim tarafından Cavit Çağlar’a tavsiye edildiğine ilişkin bir bilgi vermedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top