O kucaklaşma 20 milyar $ için mi?

O kucaklaşma 20 milyar $ için mi?
Yüksek enflasyon, yüksek cari açık ve düşük döviz rezervi nedeniyle zorlanan AKP iktidarı, seçim yaklaşırken Rusya ve Körfez ülkelerinden para arıyor. Middle East Eye sitesinde Ragıp Soylu imzasıyla yayımlanan haberde Türkiye’nin...

Yüksek enflasyon, yüksek cari açık ve düşük döviz rezervi nedeniyle zorlanan AKP iktidarı, seçim yaklaşırken Rusya ve Körfez ülkelerinden para arıyor. Middle East Eye sitesinde Ragıp Soylu imzasıyla yayımlanan haberde Türkiye’nin Suudi Arabistan’dan 20 milyar dolarlık finansman arayışında olduğu öne sürüldü.


RUSYA’DAN 7 MİLYAR DOLAR GELDİ
Habere göre, para için Suudi Arabistan ile teknik düzeyde görüşmelerin devam ettiği bilgisi bir Hazine yetkilisi tarafından da teyit edildi. Hazine yetkilisinin ayrıca, Rusya’dan şu ana kadar 7 milyar dolarlık giriş olduğunu belirttiği aktarıldı.

Haberde ayrıca, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden da benzer miktarlarda para girişi için Ankara’nın arayış içinde olduğu iki Türk kaynağa dayandırılarak aktarıldı.

2 Ekim 2018’de Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul’daki Suudi Arabistan Konsolosluğu’nda öldürülmesi sonrasında iki ülke arasındaki ilişkiler kopma noktasına gelmiş, Suudi Arabistan Türkiye’ye ticari boykot da başlatmıştı.