O kuyruklar yoksulluğun fotoğrafı

O kuyruklar yoksulluğun fotoğrafı
İstanbul Halk Ekmek Başkan Vekili Özgen Nama, kaldırılması istenen büfelerdeki ekmek kuyruklarını “yoksulluğun fotoğrafıdır” diyerek anlattı.İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Halk Ekmek AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili...

İstanbul Halk Ekmek Başkan Vekili Özgen Nama, kaldırılması istenen büfelerdeki ekmek kuyruklarını “yoksulluğun fotoğrafıdır” diyerek anlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Halk Ekmek AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, gazeteci Yavuz Oğhan’ın sorularını yanıtladı.
Nama, İstanbul Ekmek Üreticileri Derneği’nin ekmeğin siyasete karıştırıldığını öne sürerek İBB›yi Valiliğe şikayet etmesine karşılık “Valilik başvuru üzerine bizden cevap istemiş. Ne yazık ki bunlar ciddiye alınmış, biz de yanıt verdik” dedi.
“KÜÇÜK ESNAFI DESTEKLİYORUZ”
Halk Ekmek büfeleri önündeki kuyrukları değerlendiren Özgen Nama, şunları söyledi:
“Bu ülkede fırıncı esnafının da diğer esnafın da, gazetecilerin de, siyasetçilerin de halkın her kesiminin bu. Yoksulluğu yasaklayarak değil, bu yoksulluğu sorgulayarak, üreterek çözüm bulması gerekirken arkadaşlar 600 tane büfeyi ‘kaldırın, bakkallara, marketlere verin’ diyor.”
“YOKSULLUĞUN FOTOĞRAFIDIR”
Özgen Nama, Yavuz Oğhan’ın “İBB’nin İstanbul Halk Ekmek büfelerini kapatsanız nasıl bir tablo olur?” sorusu üzerine ise şunları söyledi:
“O insanların ekmeğini kesmiş olursunuz. Bakın o insanlar, o kuyruklarda beklerken zevk almıyor. O insanlarla empati yapmak lazım. O insanlar o kuyruklarda beklerken komşusu onu görüyor. Çocuğunun arkadaşı geçerken onu görüyor. Keyfi kuyruklar değil, gelinen noktada, yoksulluğun fotoğrafıdır. Yoksulluğun kuyruklarıdır. Yoksulluğu sorgulamak lazım.”
Halk Ekmek’in, 1978 yılından bu yana faaliyet gösterdiğine işaret eden Nama, o günden bu yana yaşanan krizlerde kuyruk oluşmadığını açıkladı. Nama, ekmek üretiminin 900 bini geçmezken bugün 1 milyon 400 bine ulaştığına dikkat çekti.