O masadan bir sonuç çıkmaz

O masadan bir sonuç çıkmaz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeni anayasa için tüm partilere yaptığı çağrıyı değerlendirdi.Gazeteci-Yazar Fikret Bila’ya konuşan Kılıçdaroğlu, “Önce kendi aralarında otursunlar,...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeni anayasa için tüm partilere yaptığı çağrıyı değerlendirdi.
Gazeteci-Yazar Fikret Bila’ya konuşan Kılıçdaroğlu, “Önce kendi aralarında otursunlar, nasıl bir anayasa önerisinde bulunacaklar bunu kararlaştırsınlar” dedi.
Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
“Bugünkü cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine dayalı bir anayasa düşünüyorlarsa -ki öyle açıkladılar- o zaman masada bir araya gelmenin anlamı yok. Çünkü, Erdoğan’la biz artı-eksi gibi iki ayrı noktadayız. Bir masada bu iki ucun beklentilerini de karşılayacak bir sonuç ortaya çıkmaz. Oturup kendi aralarında değerlendirsinler. ‘Biz bugünkü sistemi daha güçlendireceğiz’ diyorlarsa bizim için anlamı yok. Yok eğer, ‘Bu sistem yürümüyor, biz güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek istiyoruz’ diyeceklerse o zaman aynı masaya oturmayı düşünebiliriz.”
DEMİRTAŞ AÇIKLAMASI
Kılıçdaroğlu, HDP’nin eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “süreç demokrasi ittifakına doğru evriliyor” sözlerini ise şöyle değerlendirdi:
“Biz Türkiye’nin öncelikli sorununun demokrasi sorunu olduğunu her fırsatta söylüyoruz. Bu nedenle ‘demokratlar ittifakı’ kurulması gerektiğini vurguluyorum. Millet İttifakı’nın özü de zaten bu; demokrasi. Bu açıdan bakıldığında doğru bir teşhis.”