O pankart meclis binasında

O pankart meclis binasında
CHP’nin il ve ilçe teşkilatı bürolarından indirilen “128 milyar dolar nerede” afişleri, Meclis duvarına asıldı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, afişi Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bakan odasının camlarına astı....

CHP’nin il ve ilçe teşkilatı bürolarından indirilen “128 milyar dolar nerede” afişleri, Meclis duvarına asıldı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, afişi Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bakan odasının camlarına astı. Meclis’in itfaiye aracı, pankartı indirmek için hareketlendi. Bu sırada polis ekipleri, Tanal’ın odasına geldi.
İtfaiye aracının merdivenlerinin, Tanal’ın odasının bulunduğu kata kadar yükselmeyeceği anlaşıldı. Bunun üzerine başka bir itfaiye aracı getirildi. Yine yetişmeyince görevliler sopa ile pankartı kesmeyi planladı. Tanal, afişi kendisi kaldırdı. İtfaiye aracının uzaklaşmasının ardından afişi yeniden astı. Tanal, eylemini daha sonra sonlandırdı.
‘Silahlı giremezseniz’ dedim
Tanal, Meclis’teki odasından, ’bidebunuizle’ yayınına katıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bütün pencerelerinin, eylemine başlaması ile birlikte açıldığını ve bakanlıktakilerin fotoğraf çektiğini dile getiren Tanal, “Hazine ve Maliye Bakanlığı, artık haberimiz yoktur diyemez” dedi.
Polislerin odasının bulunduğu koridoru ablukaya aldığını ifade eden Tanal, “Kimisi geliyor, kayıt alıyor. ‘Silah ile iznim olmadan odama giremezsiniz’ dedim. Odamdan ayrıldılar. Bir alttaki koridora giderek, AK Parti milletvekilinin odasından pankartı çekmeye çalıştılar” diye konuştu. Tanal, polisin tutumu için de “Gerekli yasal mercilere başvuracağım, hakkımı arayacağım” dedi.

Sadece CHP binaları değil

“128 milyar dolar nerede” pankartları sadece CHP binalarına asılmadı, sadece CHP binalarından indirilmedi.
MHP’li eski başkanın evine de
İzmir›in Torbalı İlçesi›nde bir dönem MHP İlçe Başkanlığı görevini yürüten Yurdadoğ Mutlu’nun evinin balkonuna astığı “128 milyar dolar nerede” yazılı pankart, polis ekipleri tarafından söküldü. Emniyet’e götürülen Mutlu’nun ifadesi alındı.
Avukatın ofisine de
CHP Ankara İl Başkan Yardımcısı Avukat Gonca Aytaş, ofisinin balkonuna “128 milyar dolar nerede” afişini astı. Polislerin büroya gelerek Kabahatler Kanunu kapsamında pankartı almak istediklerini ifade eden Aytaş, pankartın sokağa değil özel mülke asıldığını hatırlattı. Açıklama yapan Aytaş, “Kaldırmak zorundasınız’ dediler. Ben de ‘neden kaldırayım’ dedim, ‘Suç’ dedi.  ‘Kabahatler Kanunu’ dedi. Ama bunu Kabahat Kanunu’nun hangi maddesi dediğimde zaten ‘ığğğ ığğ’ falan demeye başladılar” dedi.

Pankartlar çeşitlendi, soru değişmedi

CHP’nin “128 milyar dolar nerede” pankartı eylemleri üç gündür sürüyor. CHP İstanbul Bakırköy İlçe Başkanlığı bürosuna üzerinde sadece “128” yazan pankart asıldı.
128 nerede
Daha önce pankart nedeniyle ifade vermeye çağrılan CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem bu kez “128 nerede?” yazılı yeni bir pankart astı.

Manili afiş

Önceki gün, “128 milyar dolar nerede” afişi yerine astığı “256 kağadın yarısını nettiniz? Deyvesenize” pankart da indirilen CHP Kastamonu İl Başkanlığı, dün ise “Ramazan gelmiş şehrime, bölüşmeli hep birlikte. Sormaktan hiç yorulmayız. 128 milyar dolar nerede” yazılı pankartı astı. Yeni pankart asmanın emre itaatsizlik olduğunu belirten polis, 487 lira para cezası kesti. İl Başkanı Hikmet Erbilgin, “128 milyar dolarım olsa 2.147.351.129 kez ödeme imkânım olurdu” dedi.