O SORUYU SORDURMADI

O SORUYU SORDURMADI
AK Parti’nin kurucu Genel Sekreteri ve Abdullah Gül’ün Başbakanlığı sırasında Başbakan Yardımcılığı görevinde bulunan, eski TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Ertuğrul Yalçınbayır, bakanların rüşvet aldığı iddiası...

AK Parti’nin kurucu Genel Sekreteri ve Abdullah Gül’ün Başbakanlığı sırasında Başbakan Yardımcılığı görevinde bulunan, eski TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Ertuğrul Yalçınbayır, bakanların rüşvet aldığı iddiası üzerine yürütülen 17-25 Aralık soruşturması sırasında istifa eden eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın tartışma yaratan açıklamalarını, “Vicdanı isyan ediyor” diye yorumladı.
Yalçınbayır, “Hem onun hem talimatları verenin hem de diğer isimlerin yargılanması gerekir. Karanlıkta kalan olayların açıklığa kavuşması lazım. Toplum ve muhalefet o günlerde peşinden gitmedi, şimdi gidilmeli, tedbirler alınmalı” görüşünü ifade etti.
Yalçınbayır, “Erdoğan Bayraktar’ın vicdanı daha fazla susmayı kabul etmedi. Sadece onun değil, toplumun vicdanı da kabul etmedi. Bunu hissediyor ve kendiyle hesaplaşıyor, vicdanı isyan ediyor. Bu kişide hak duygusu vardı ki ilk gün de olayı kabul etti. Son zamanlarda Süleyman Soylu’nun 17-25’e atıfta bulunarak konuşması, ‘Benden önceki bakanların evinden para sayma makinaları çıktı’ demesi onu daha çok rahatsız etti, rüşvetle suçlananlar arasında olmayı kabul edemedi. Görevi kötüye kullandığını kabul etti ama hırsızlıkla suçlanmaya dayanamadı” dedi.

Fox TV muhabiri AK Parti Genel Merkezi’ndeki basın toplantısına alınmadı
FOX Haber muhabiri Barış Kaya’nın dünkü AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in düzenlediği basın toplantısına alınmadığı açıklandı. FOX TV duruma tepki gösterirken, “Basın özgürlüğü ilkesi ihlal edildi! ‘Ve bu tam olarak anayasanın 38’inci maddesine aykırı bir durum’” denildi. Kaya’nın açıklamaları, sosyal medyada sıkça konuşulan eski bakan Erdoğan Bayraktar ile ilgili soru nedeniyle salona alınmadığı belirtildi.