O yalıları size yedirmeyeceğiz

Son Güncellenme Tarihi: Eylül 7, 2022 / 07:24

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP), Meclis’in tatile çıkmasının ardından başlattığı illerde grup toplantıları rotasının bu haftaki adresi Giresun oldu.

Burada gündeme dair açıklamalarda bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarının mülkiyetinin İBB’den alınarak Hazine’ye devredilmesine sert tepki gösterdi. İktidara seslenen Kılıçdaroğlu, “O yalıları size yedirmeyeceğiz. O yalılar bu ülkenin” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkan satırlar şu şekilde:

‘YENİ BİR KAMPLAŞMA SÜRECİ BAŞLATILMAK İSTENİYOR’
“Şimdi yeni bir kamplaşma süreci başlatılmak isteniyor. Bütün Türkiye’ye seslenmek istiyorum; sakın ola kamplaşmayın, herkesin düşüncesi önemlidir.

Kamplaşmadan, kızmadan, kimseyi ötekileştirmeden herkese hizmet etmenin aşkı yaşamalıyız. Türkiye’ye yeni bir iklim getirme hedefindeyim. Yeni bir amacım var. Bize katılın ki demokratik yöntemlerle dikta yönetimini değiştirelim.

‘ÖĞRETMENLERİ YERDE SÜRÜKLEDİLER’
Hâlâ taşeron işçiler var. Onlara da sözüm söz taşeron belasını kaldıracağım. Öğretmenleri dövüp yerde sürüklediler, ben de itiraz ettim. Öğretmeni dövemezsin! Eğer bir şey yapacaksan öğretmenin elini öpeceksin. Evlatlarımızı yetiştiren öğretmenler değil mi? Öğretmenler için farklı maaşları bitireceğiz, hakkını teslim edeceğiz. Öğretmenler gelecek endişesi taşımayacak.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top