O yine de kahraman

O yine de kahraman
Güney Kore’deki bir şampiyonada başörtüsüz yarışan İranlı tırmanışçı Elnaz Rekabi, Tahran’a dönüşünde havalimanında büyük bir kalabalık tarafından karşılandı.BBC Türkçe’nin haberine göre, pasaportuna ve cep...

Güney Kore’deki bir şampiyonada başörtüsüz yarışan İranlı tırmanışçı Elnaz Rekabi, Tahran’a dönüşünde havalimanında büyük bir kalabalık tarafından karşılandı.

BBC Türkçe’nin haberine göre, pasaportuna ve cep telefonuna el konulduğu öne sürülen 33 yaşındaki sporcudan bir süre haber alınamaması güvenliğiyle ilgili kaygılara yol açmıştı. Rekabi daha sonra Instagram hesabından, “aceleden unuttuğu için” başörtüsünü takamadığını duyurmuştu.

Ancak birçok kişi Rekabi’nin havalimanında devlet televizyonunda da tekrarladığı bu sözleri baskı altında söylediğine inanıyor.

Havalimanında ailesi tarafından karşılanan Rekabi’nin, saçlarını siyah bir beyzbol şapkası ve kapüşonla örttüğü görüldü. Sosyal medyada paylaşılan videolarda yüzlerce kişinin alkış tuttuğu ve “Kahraman Elnaz” diye bağırdıkları görülüyor.