O yürüyüş devam ediyor

O yürüyüş devam ediyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Konuşmasına, “Geçinemediği için, evladına bir şeyler alamadığı için intihar eden babaların annelerin hakkını hukukunu savunmak için bir şeyler...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Konuşmasına, “Geçinemediği için, evladına bir şeyler alamadığı için intihar eden babaların annelerin hakkını hukukunu savunmak için bir şeyler yapmak lazım. Adalet Yürüyüşü bizim sadece tarihimizde değil, dünya siyasi tarihinde önemli bir yürüyüş. Bunu anlatırken duygulanırım” sözleriyle başlayan Kılıçdaroğlu’nun sesi titredi. Kılıçdaroğlu, gözyaşlarına hakim olmaya çalışırken salondan “Hak, hukuk, adalet” sloganları atıldı.


Kılıçdaoğlu devamında, “O yürüyüş bir başlangıçtı. Adalet Yürüyüşü bitmiş değil, sürdürüyoruz onu. Hakkımızı ala ala ve milletin desteğini ala ala sürdürüyoruz, sürdürmeye de devam edeceğiz. O yürüyüş 6 lideri bir araya buluşturdu. O yürüyüş sonucu Türkiye’nin büyük şehirleri CHP’li belediyeler tarafından yönetiliyor. Bu yürüyüş bitmiş değil. En son kişi adaletsizlikten şikayet etmeyinceye kadar bu yürüyüşümüz devam edecek” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN KÜFÜRBAZDIR
Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenen Kılıçdaroğlu, “ ‘Kimse aç değil’ diyor Erdoğan. ‘Enflasyon sorunu yok pahalılık var’ diyor. Allah aşkına şaşırmış. Bilmiyor ne söyleyeceğini. Verilere bakalım. Dünya Gıda Örgütü’nün Açlık Haritası, Türkiye’de 15 milyon kişi yetersiz besleniyor. Ayrıca son üç ayda, 15 milyon kişiye 500 bin kişi daha ilave edilmiş. 5 yaş altı bebeklerin de yüzde 6’sı yetersiz besleniyor. Fakir ailelerin çocukları neden kısa boylu? Mazlumun dünyasında kıyamet kopuyor, zalim ise sarayında keyif içinde yaşıyor. Sarayda herkesin karnı tok.”

Kılıçdaroğlu, Erdoğan “sürtük” ifadesi için ise “Erdoğan küfürbazdır. Kişi kendinden bilir ya işi, ‘Milletimizin dilinden konuşuyorum’ diyor. Milletimize de iftira atıyor. Bu millet asil bir millettir. Kendi küfrünü millete alet edemez. Onun düştüğü çukura düşmeyeceğiz” dedi.

‘KALEMİNİ SATIP BİZE DERS VERENLERE ‘DUR’ DİYECEĞİZ’
CHP lideri konuşmasının devamında isim vermeden bir gazeteci ve araştırmacıya yüklendi. Kılıçdaroğlu, “Son zamanlarda bazı kişiler türedi. Bazıları gazeteci bazıları araştırmacı formatında önümüze çıkıyorlar. Kelle koltukta muhalefet yapan bana muhalefet nasıl yapılır öğretmeye çalışıyorlar. Muhaliflik dersi bize verenler şunu unutmasınlar. Biz daha ölmedik, sizin ne mal olduğunuzu iyi biliyoruz. Muhalefet ahlakla yapılır. Bütün haksızlıklar karşısında kalemini dahi oynatmayan, yazı dahi yazmayan adam bize kalkmış muhalefet dersi veriyor. Biz kelle koltukta muhalefetimizi halkımız için sonuna kadar yapacağız. Kalemini satıp bize muhalefet dersi verenlere de ‘dur’ diyeceğiz” dedi.