Öcalan ile temas eden kim

Öcalan ile temas eden kim
PKK lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan, TRT Kürdi’de yayınlanan röportajıyla ilgili ilk defa açıklama yaptı. O dönemde kırmızı bültenle arandığı iddia edilen Öcalan, “TRT’de konuşmanız için sizle kim...

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan, TRT Kürdi’de yayınlanan röportajıyla ilgili ilk defa açıklama yaptı. O dönemde kırmızı bültenle arandığı iddia edilen Öcalan, “TRT’de konuşmanız için sizle kim iletişime geçti?” sorusuna, “TRT’den teklif geldi” dedi.
Gazeteci Muhammed Vefa’nın sorularını yanıtlayan Osman Öcalan, “TRT’den teklif geldi. Türkiye basınına yaklaşımım her zaman olumlu olmuştur. Başka kanal olsaydı, yine görüşürdüm. Devlet görevlilerinden herhangi bir teklif gelmedi” açıklamasını yaptı.
Öcalan, “Kırmızı bültenle aranıyor musunuz?” sorusuna ise “Kırmızı bülten durumu yok. Bu zamanla giderek aşıldı. Hayatımda herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmıyorum” ifadelerini kullandı.
CUMHURBAŞKANI DANIŞMANIYLA GÖRÜŞTÜK
“Son dönemde Cumhurbaşkanı danışmanıyla da görüştüğünü” söyleyen Öcalan, “Uzun bir görüşme oldu. PKK başta olmak üzere yaşanan durumlarla ilgili görüştük” dedi.