“Oda ve barolarla ilgili derhal çalışmalı”

“Oda ve barolarla ilgili  derhal çalışmalı”
LGBTİ bireyleri hedef gösterdiği için Diyanet İşleri Başkanı Ali Ersoy’u eleştiren Ankara ve Diyarbakır Barosu’na soruşturma açılmasının ardından bir açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Erdoğan, “Ankara Barosu’nun...

LGBTİ bireyleri hedef gösterdiği için Diyanet İşleri Başkanı Ali Ersoy’u eleştiren Ankara ve Diyarbakır Barosu’na soruşturma açılmasının ardından bir açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Erdoğan, “Ankara Barosu’nun ve benzerlerinin fütursuz saldırılarıyla karşı karşıya kaldık. Oda ve barolarla ilgili düzenleme konusunda bu konuda derhal çalışmalı ve meclisimizin takdirine bunu sunmalıyız” dedi.
AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı öncesi açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, meslek kuruluşlarının seçim usullerinin yeniden belirlenmesi için harekete geçilmesi gerektiğini söyledi.
“Mecliste bekleyen birçok iş var” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bunlardan biri de barolar ve tabip odaları başta olmak üzere meslek kuruluşlarının seçim usullerinin yeniden belirlenmesiyle ilgili taslaktır. Geçtiğimiz günlerde Ankara Barosu’nun ve aynı zihniyetteki yapıların fütursuz saldırılarına şahit olduk. Sadece bu örnek dahi meslek kuruluşlarının seçim usulüne yönelik düzenlemenin aciliyetini ortaya koymuş, en kısa sürede Meclis’in takdirine sunmalıyız” ifadelerini kullandı.
Önceki gün açıklama yapan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, baro başkanları seçimi ve TBB Genel Kurulu’na delege seçiminde değişiklik yapılacağı iddialarıyla ilgili, “Açık seçik altını çizerek ifade edeyim. Öyle bir taslak gündemde yok” demişti.

Bakanlık “eski çalışma” demişti

Adalet Bakanlığı da önceki gün yaptığ yazılı açıklamada, sosyal medyada ‘Avukatlık Kanun Taslağı’ başlıklı metnin dolaşıma sokulduğunu belirterek, “Metin önceki hükûmetler döneminde yapılmış eski bir çalışmadan ibaret olup 2014’te baroların ve üniversitelerin görüşlerine sunulmuştu. Takip eden süreçte bu çalışmadan vazgeçilmişti. Adalet Bakanlığı bünyesinde halihazırda bu başlık ve içerikte bir çalışma bulunmamaktadır” demişti.

“Laiklikliği savunduğumuz için”

Erdoğan’ın ifadelerinin ardından açıklama yapan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, “Cumhurbaşkanı, insan haklarını ve laikliği savunduğumuz için tehdit ediyor” dedi.