ODTÜ’lüler protesto etti, Babacan’ın etkinliği iptal oldu

ODTÜ’lüler protesto etti, Babacan’ın etkinliği iptal oldu
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ODTÜ’de gerçekleştirmeyi planladığı öğrenci buluşması öğrenciler tarafından engellendi. Bir grup öğrencinin protesto gösterisi sonrasında Babacan etkinliğini iptal etmek zorunda...

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ODTÜ’de gerçekleştirmeyi planladığı öğrenci buluşması öğrenciler tarafından engellendi. Bir grup öğrencinin protesto gösterisi sonrasında Babacan etkinliğini iptal etmek zorunda kaldı.

Protestoda, Babacan’ın ‘AK Parti’nin özelleştirme politikalarının mimarlarından birinin’ olduğuna dikkat çekilirken bir öğrenci şunları söyledi: “Babacan’ın AKP’den farkı olmadığını biliyoruz. Gezi’nin Erdoğan’la birlikte baş düşmanı olan Babacan, stadında Devrim yazan ODTÜ’de kendi propagandasını yapmaya çalışıyor. Yapmaya çalıştı ama izin vermedik. Tüpraş, Tekel gibi birçok kurumun varlığını özelleştiren, 50 milyon dolarlık özelleştirmeye sebep olan, bugünün, bu yağma düzeninin mimarlarından olan Babacan ve onun gibiler, bugün ortalığa ‘Umuduz’ diye dökülmeye çalışıyor. Bizlerse diyoruz ki, AKP’nin türevleri bu ülkeye umut olamaz! Emekçi halkın sorunlarına çözüm bulamaz, aydınlık bir Türkiye’yi kuramaz” Babacan, öğrencilerin protestosuyla ilgili Twitter’da şunları yazdı: “Mezunu olmakla gurur duyduğum ODTÜ’deki protesto görüntülerini seyrettim. İfade özgürlüğü tüm baskı gruplarına karşı korunması gereken bir değerdir. Ben, tüm fikirlerin özgürlüğünün tarafındayım. Hedefimiz, tam demokrasiyi kurmaktır.”

Kendisi de bir ODTÜ mezunu olan Babacan, iptal kararı ile ilgili açıklamasında, protesto görüntülerini izlediğini söyledi, “Tüm fikirlerin özgürlüğünün tarafındayım, hedefimiz tam demokrasi” ifadesini kullandı.