Seçim kampanyası sırasında “HÜDA-PAR’la aynı sandığa bir ülkücüyü kessen girmez… Türk bayrağındaki ‘Türk’ ifadesini çıkarmayı talep eden HÜDA-PAR’la Türk milliyetçileri nasıl yan yana gelebilir“ diyen Sinan Oğan HÜDA-PAR’lıları Meclis’e taşıyan Erdoğan’ı desteklediğini açıklamıştı. Bugünkü konuşmasında HDP üzerinden muhalefeti eleştirdi.
Ata İttifakı tarafından ortak aday gösterilen Sinan Oğan, 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a destek vereceğini açıklamasının ardından kendisine yönelik eleştirilere yanıt verdi.
TRT Haber canlı yayınında soruları yanıtlayan Oğan, “Benim orada kırmızı çizgim HDP idi. Benim HDP ile yan yana gelmem eşyanın tabiatına aykırı. Bir Türk milliyetçisi olarak HDP ile yan yana durup kendimi mi inkar etseydim?” dedi.
Sinan Oğan’ın konuşmalarından öne çıkanlar:
(Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme) Yaptığımız açıklamada da ifade ettik, asla bir pazarlık söz konusu olmadı. İnsanlar o kadar değişik senaryolar yazıyorlar ki hayal güçlerine şaşırıyorum.
Bir pazarlık görüşmesi değildi. Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunların def edilmesi konuşuldu. Türk devletleri konuşuldu, Türk Devletleri Teşkilatı konuşuldu. Sığınmacıların bir plan çerçevesinde geri dönüşü konuşuldu.
Elbette ki hassasiyetimiz bunlardır. Bütün konuşulanlar Türkiye’nin daha güçlü olması için neler yapılabilir, nasıl katkımız olabilir bunlar konuşuldu.
“Afet Bakanlığı’na Cumhurbaşkanımız sıcak baktı”
Hem bizim tarafımızdan cumhurbaşkanına destek açıklamasında bu konuştuğumuz konular ifade edildi. Sayın Cumhurbaşkanımız da canlı yayınlarında konuştu. Afet bakanlığı konuşuldu, Bu konuya cumhurbaşkanımız sıcak baktı. Bizim süreç boyunca ifade ettiğimiz bütün başlıklar konuşuldu.
Sayın cumhurbaşkanımız tek bir tanesine bile karşı çıkmadı. Hatta bu konular sizin kırmızı çizginiz olduğu kadar bizim de kırmızı çizgimiz dedi. Anayasa’nın ilk 4 maddesi, 66. Madde hepsi konuşuldu.
Ali Babacan’ın partisinden 66. Maddeye dönük çalışma vardı. Biz kimsenin 66. Maddeye dokunamayacağını kesinleştirmiş olduk.
Suriyeli sığınmacıların dönüşü
Orada bir PKKİSTAN kurma hayali var. Hatta bizim Hatay’ı da tehdit ediyor. Türkiye’nin askeri operasyonları bu planı yerle bir etmiştir. Sığınmacıların dönüşüyle de bu proje sonsuza dek çöpe atılacaktır.
Türkiye bir taraftan operasyon yapıyor. Diğer taraftan da sürdürdüğü imar çalışmalarıyla da onların güvenle dönmelerini sağlıyor.
“Öbür tarafta o ciddiyeti göremedim”
Türkiye’nin bu konudaki politikaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu dönüşler eminim ki daha da artacak. Sayın Kılıçdaroğlu sığınmacı mevzusunda yeni yeni 1 hafta içerisinde konuşmaya başladı. Öbür tarafta o ciddiyeti göremedim.
Tezkereye karşı çıkmakla sığınmacıları göndermek aynı anda olmaz.
“HDP ile yan yana durup kendimi mi inkar etseydim”
Kılıçdaroğlu ile konuştum ama talebim olmadı. Ben bir prensip ortaya koydum. İlkelerimizi ortaya koyduk. Siz bu seçimi nasıl kazanacaksınız diye sordum, bana verdiği cevap ikna edici gelmedi. Çünkü benim orada kırmızı çizgim HDP idi. Benim HDP ile yan yana gelmem eşyanın tabiatına aykırı. Bir Türk milliyetçisi olarak HDP ile yan yana durup kendimi mi inkar etseydim.
“İlham Aliyev beni aramadı”
İlham Aliyev beni aramamıştır. Bana Aliyev’den bir mesaj gelmemiştir. Aliyev’in böyle bir girişimde bulunacağı da aklımın ucundan geçmez. Bizim turancı ruhumuzun doğal bir geleneğidir. Gönül bağı başka bir şeydir. Türkiye, Azerbaycan’ın Azerbaycan da Türkiye’nin iç işlerine karışamaz.
Benim petrol kuyularım varmış öyle diyorlar. Bizim seçim otobüsümüzün mazotu bitti, benzin istasyonu sahibi bu benden olsun dedi. Kendi kiraladığımız seçim otobüsümüzü gezdiremiyorduk biz. Bırakın bu iddiaları. Mahkemem varsa getirin belgelerini önüme koyun.
HDP’siz bir parlamento üstünlüğü olsaydı düşünürdük
21 yıllık bir iktidar karşısında parlamento bile alamamışsınız, siz ne konuşuyorsunuz. Parlamento ve Cumhurbaşkanlığı’nın ayrı taraflarda olması ülkeyi krize götürür. Parlamentoyu alanlara destek vermekten daha doğal bir şey olamaz. Bu ülkenin tek bir istikrarsızlığa tahammülü yoktur. İstikrarın olmadığı yerde yaşanacak kriz hepimizi etkileyecek.
Beni linç etmeyin, yeterince dersine çalışmayanları linç edin, 20 yılda iktidar yıpranır ve siz buna rağmen üstünlüğü sağlayamamışsınız. HDP’siz bir parlamento üstünlüğü olsaydı düşünürdük. Hepsi bir araya gelse dahi bir üstünlük kurulamıyor. Siz vatandaşı ikna edememişsiniz.
Sayın Meral Akşener bir karar verdi masadan kalktı. Aynı güruh nasıl bir linç etmektir. Ailesine özel hayatına kadar Sayın Akşener’i perişan ettiler. Akşener geri döndü bu sefer övmeye başladılar. Sonra Sayın İnce’ye başladılar, sürecin dışına itildi. Şimdi de sıra bize geldi. Biz hangi pazarlığı yaptık? İlkeler bazında bir uzlaşma sağladık sadece.
Kılıçdaroğlu’nun İpek Yolu projesi
Çin bile Zengezur Koridorunu kullanmak isterken sen nasıl Ermenistan’ın tarihi rüyasını gerçekleştirmeye yönelik adım atarsın. Zengezur Koridori Türk dünyası için adeta nefes borusudur. Turancı bir adam olarak benim orada olmam mümkün değildir.
Bu koridora halel getirecek her tür girişimin karşısındayım. Karabağ’da bir başarı sağlandı ama o başarıyı boğmak isteyen bir yapı olduğunu unutmamak lazım.
Ben AK Parti hükümetlerinin birçok dış ilişkilerini eleştirmişimdir. Doğruya doğru derim ben. Siyaset sadece yanlışları görmek değil, doğruların da hakkını vermektir. Karabağ’ın işgalden kurtarılması en büyük hayallerimden biridir. Bu büyük bir diplomatik başarıdır.
Türkiye’nin istikrarı sadece Türkiye için değil, Türkiye’nin istikrarı Azerbaycan için, Kazakistan için, Türk dünyası için önemli, Turan için önemli.
Bizim ikna olmamızı sağlayan önemli işlerdir. Onun için biz istikrarı önemsiyoruz. Cumhurbaşkanlığı da 50 küsurlarla alınacak bir iş değildir. Parlamentoyu alan Cumhur İttifakının daha yüksek oranlarla sandıktan çıkması gerekmektedir. Yüksek oy oranlarıyla seçimlerin kazanılmasını sağlamak için lütfen sandığa gidin.
“Türkiye, Batı’nın her dediğini yapmayan yegane ülkedir”
Türkiye yeri geldiğinde masaya yumruğunu vuracak yeri geldiğinde de güler yüzünü gösterecek. Türkiye’nin bu politikalarını ben doğru buluyorum. Türkiye, bölgede yegane ülkedir ki batının her dediğini yapmadı.
Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü destekliyoruz, ama bu böyle diye bunlardan birini seçmek zorunda değiliz. Dengeli bir politika uyguladığımız için batı rahatsız oluyor. İstedikleri kadar olsunlar. Bize inansınlar, stratejiye ve plana sadık kalsınlar. Bunun birinci maddesi Türk Milliyetçilerini siyasetin ana maddesi haline getirmekti. Bu az bir hedef değil onu söyleyeyim.
“Atatürk’ün koltuğuna oturacak Cumhurbaşkanı, sırtını HDP’ye dayamayacak”
Kemal Kılıçdaroğlu’nu şuna mecbur edecekler. Suriye’de bir PKKİSTAN kurmaktır. HDP’Nin bütün hedefi cumhurbaşkanı belirleyecek konuma gelebilmek ve istediklerini almaktı. Bu asla mümkün olmayacak. Onların hayali gerçek olmayacak. Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğuna oturacak cumhurbaşkanının sırtında bir HDP, PKK gölgesi asla olmayacak, buna müsaade etmeyeceğiz.
Bir Türk milliyetçisi olarak eleştirdiğimiz ‘Selahattin Demirtaş’a özgürlük’ diyen, HDP’yi güzelleyen bir yapıyla beraber olmamız söz konusu değildi, biz de olmadık.
Biz neden bu tercihte bulunduk, boşa bulunmadık. Buna güvenin. Biz bir ateşten gömlek giydik. Vatan için buna her zaman hazırız. Bizim durduğumuz yerde durun, bize güvenin.