Öğrenciler Sınava Kalanlar Eve

Öğrenciler Sınava Kalanlar Eve
LGS ve YKS sınavlarının yapılacağı iki hafta sonu, 81 ilde öğrenciler sınava girerken, kalan herkese sokağa çıkma yasağı geldi. İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine gönderdiği genelgeye göre ilk yasak, Lise Giriş...

LGS ve YKS sınavlarının yapılacağı iki hafta sonu, 81 ilde öğrenciler sınava girerken, kalan herkese sokağa çıkma yasağı geldi. İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine gönderdiği genelgeye göre ilk yasak, Lise Giriş Sınavları’nın yapılacağı 20 Haziran Cumartesi günü, saat 09.00 ile 15.00 arasında uygulanacak. 81 ilde Öğrenciler sınav için evden çıkarken, istisnalar hariç, herkes için sokağa çıkma yasağı başlayacak.
İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine göre, ikinci yasak üniversite (YKS) sınavının yapılacağı 27 ve 28 Haziran’da uygulanacak. İstisnalar hariç 81 ilde sokağa çıkma yasağı, 27 Haziran Cumartesi günü saat 09.30 ile 15.00 arasında, 28 Haziran Pazar günü ise 09.30 ile 18.30 saatleri arasında uygulanacak.
Genelgede sınava girecek öğrenciler düşünülerek bazı istisnalar da getirildi.
Buna göre gerek LGS, gerekse YKS sınavlarına girecek adayların sınav binasına ulaşımlarının toplu taşıma ile sağlanması halinde kendilerinin yanı sıra bir yakını, özel araçlarla gelinmesi halinde ise araç sürücüsü ile birlikte bir yakını sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacak. LGS ve YKS sınavlarının yapılacağı günlerde başta sınava girecek adaylar ve yakınları ile sınav görevlilerinin şehir içi ulaşımlarında herhangi bir aksama olmaması için Belediyelerce gerekli tedbirler alınacak ve ihtiyaca göre sefer sayıları artırılacak. Ayrıca yasağın uygulanacağı tarihlerde şehirlerarası toplu ulaşım araçlarından bilet almış olanlar da sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacak.