Öğrencilerden bulu’ya “sizde hiç utanma yok mu”

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 7, 2021 / 10:36

Melih Bulu, eylemin sürdüğü Güney Meydan’da rektörlük binasının önüne çıkarak Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin soruları yanıtladı.
Öğrencilerin “Yarın aynı yöntemle siz görevden alınsanız biz yine sizin de arkanızda olurduk. Ama sizce bu yöntem doğru mu? Şahsi fikrinizi soruyorum.” sorusuna “Ben yönetim organizasyon masterı yaptım” diyerek şu yanıtı verdi:
“Elimizdekilerle en iyi ne yapacağımıza bakalım. Meclisin yetki alanına giren kanunlarla ilgili bir şeyiniz varsa, ki gördüğüm kadarıyla hepiniz gayet iyisiniz, var olan sistemde kurallar kapsamında atanmış bir kişiyim.”
Seçim istediğini söyleyen öğrencilere “Burada muhatabınız ben değilim” dedi.
“Ben de sizin yerinizde olsam meydana iner ve taleplerimi yapardım. Biz ODTÜ’de birçok şeyi değiştirdik.” diyen Bulu’ya öğrenciler, “Biz de değiştireceğiz, istifa edin hep beraber değiştirelim” yanıtını verdiler.
Bulu ile öğrenciler arasında polisin okuldan ne zaman çekileceğiyle ilgili ise şu diyalog yaşandı:
-Polis ne zaman gidecek hocam?
M.B: En ufak bir risk varsa bizim burayı korumamız lazım.

  • Şu an öyle bir risk yok ki hocam. Siz gelene kadar burada bir tane polis yoktu. Burada kaç yüz kişiyiz, hiçbir yere ve kimseye zarar vermiyoruz.
    M.B: Siz çünkü Boğaziçilisiniz. Demokratik ortamlarda konuşmayı biliyorsunuz.
    Daha sonra Bulu’ya rektörlük seçimlerini savunup savunmadığı soruldu. Bulu şu yanıtı verdi:
    “ Üniversitelerin, belli başlı iyi üniversitelere baktığında hiçbirinde seçimle rektör ataması yok.”
    Öğrenciler “Hocam net bir cevap verin, seçimi savunuyor musunuz, savunmuyor musunuz?” diye tekrar sorunca “Seçimi savunuyorum.” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top